Bazalna teplota, zá...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Bazalna teplota, zápal a chlad - súvislosti

14 Príspevky
4 Užívatelia
8 Likes
140 Videní
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, 

Pozerám akurát záznam posledného QaA a píšem len zopár bodov, čo potrebujem objasniť. V prvom rade, vôbec nevadí, že si tu jednu otázku nestihol, bolo to skôr len na potvrdenie, lebo v protokole si nám to napísal, no inu vec chcem.     

 

Počúvam tu odpoveď ohľadom bazalnej teploty, zápalu v tele a neplodnosti. Nejako mi len nejde do hlavy jedna vec (aj keď skôr ich je viac :D)  

Keďze v chlade, alebo adaptácia na chlad celkovo udržuju stabilnú bazalnu teplotu, po vystavení sa chladu ju dokonca môže mierne zvýšiť ako si sám ukazoval,...prečo a ako je to teda pre nás benefit? Viem, že mi toho určite veľa uniká, len sa snažím trochu myšlienky viac spojiť a lepšie pochopiť 😅

 

Ked idem do chladu, pokožka sa logicky ochladí a teplota klesne, no bazalna teplota ostane rovnaká alebo mierne stupne. No a ako si vo webinari hovoril, zvýšená teplota poukazuje na viac protónov, čo nemusí byť dobré. Čiže ten chlad s nimi zároveň pomáha? Dobre to chapem? Že nevznikne zápal? Inak keby bola prevaha protónov by zápal problém vznikol? Je to skôr taký môj myšlienkový pochod hodeny sem ako otázka 

Vopred vďaka 

 
Publikované : 31. marca 2022 14:04
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@tania

Tak tomu hovorím otázka 😅👍
 
Ono, v podstate máš odpoveď vo zvyšku webinaru, kde som hovoril o tom prečo a ako pracuje kolagén v tele, prečo je piezoelektrický a tiež na konci, kde som spomenul čo má spoločné Reverzná osmóza, deutéria zbavená voda, UCP a naše mitochondrie.
 
 
Tak som potom na záver povedal, že nie je náhoda, že je cele naše telo tvorené z kolagénu, rovnako ako rastlinné telo z lignínu. Všetko sú to polovodiče, ktoré sú vždy hydratovane a práve v tom je figel.
 
 
Kolagén musí byť hydratovaný a práve Vtedy, sa z neho stáva veľmi špeciálny tip materiálu. Čo to je zač tento materiál na teraz dôležité pre teba nie je, no tomu, že kolagén prenáša elektróny aj protóny skrz svoju štruktúru už chápeš. Práve preto je naše telo celé z kolagénu.
 
No a druha dôležitá vec je to, že všetko v našom tele a zároveň v bunke, je s kolagénom v kontakte a teda je v kontakte navzájom.
 
 
To znamená, že čokoľvek spraví mitochondria, pomocou kolagénu to rozšíri napríklad do jadrovej DNA, medzi gény (rovnako aj naopak vie DNA vďaka kolagénu a vode komunikovať s mitochondriou), no tiež je takto mitochondria spojená so zvyškom bunky a povrchom tela.
 
 
A toto je kľúčové aj pri tvojej otázke. Takýmto spôsobom si mitochondrie a zvyšok tela šíri informáciu (napr. skrz SPIN), ale aj energiu (napr. skrz prenos elektrónov z miesta A do miesta B).
 
 
 
Teraz na tvoju otázku. Prečo je bazálna teplota rovnaká, pripadne mierne počas adaptácie na chlad stúpne a prečo je chlad aj napriek tomu benefičný?
 
Čo robí chlad s tebou? Napríklad ti schladí pokožku. Z čoho je tvoja pokožka? Z kolagénu. Aký je kolagén materiál? Piezoelektrický a tiež je to polovodič.
 
Čo som Vám hovoril o polovodičoch? Nepotrebuješ zatiaľ nič extra vedieť, No túto jednu vlastnosť si môžete pamätať.
 
 
Bežný vodič, ako napr. medený kábel v stene pracuje v teple lepšie a v chlade horšie. Polovodiče naopak. V chlade sú polovodiče efektívnejšie a prenos elektrónov je v nich lepší.
 
Presne preto ma každý jeden gadget (mobil, NTB, tablet, atď.) v sebe zabudovaný chladič, pretože je celý z polovodičov a výrobca vie, že v teple (prehrievanie) fungovať nebude. Tvoje telo rovnako. Práve preto keď sa vystavíš chladu, prenos elektrónov sa zlepší. Avšak teraz si to spoj s ďalšími vecami hore.
 
 
Pri vystavení sa chladu, začne tvoj kolagén v pokožke šíriť elektróny lepšie a rýchlejšie skrz celé telo a to aj napríklad dnu, do časti tela, ako sú napr. vaječníky, nadobličky, pečeň, atď., kde sa tvoja telesná teplota v normálnych podmienkach potrebuje udržiavať stabilná. Čo to znamená? Že tvoje mitochondrie skrz POVRCH KOŽU (ktorá je mimochodom jie náhodou najväčší orgán na tele) dostanú Piezoelektrický stimul a aj hromadu elektrónov a začnú nazvime to lepšie oscilovať a vibrovať.
 
 
Následkom toho sa scvrknú zlepšia ETC, elektróny začnú šíriť rýchlejšie, budú tvoriť viac kvalitnej vody, a tiež údu lepšie pumpovať skrz Komplexy protóny. Avšak tieto protóny budú mať vďaka vode neustále pod kontrolou a dokonca ich dokážu extrémnu rýchlosťou skrz aj kolagénove štruktúry posielať do ďalších častí tela, podobne ako Elektróny.
 
Toto je niečo, čo laicky ukázal aj Gerald Pollack vo svojej práci s Exkluzívnou zónou a hydróniovými iónmi.
 
 
 
Čiže ak by som to mal veľmi laicky zhrnúť, nepremýšľaj nad chladom a adaptáciou na chlad iba ako o niečom povrchnom. A to nemyslím doslova. Veľa ľudí to vníma ako otužovanie a povrchový efekt, že sa schladím, no tieto benefity siahajú ďaleko ďaleko ďalej. Bolo to preto v článku adaptácia na chlad jeden trochu spomenuté v tých bodoch, ak si čítala.
 
 
Keď sa dáš do chladu, magnetizmus tvojho tela sa zvýši a následne sa zrýchli aj tok elektrónov skrz kolagén a to nie len lokálne, ale aj dnu, do mitochondrii a následne od mitochondrii von.
 
Takýmto spôsobom nadobudneš veľmi dobrú kontrolu aj nad protónmi. 👍 
 
Publikované : 31. marca 2022 17:55
michaela00 and Táňa reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Možno keď si teraz ešte spomenieš, ako sa mení bazálna teplota ženy v závislosti od cyklu menštruácie (najskôr nižšia a neskôr, kedy stúpa estrogén vyššia), začnú ti ďalšie veci dochádzať...      

 

V podstate, v článku Hormóny #6 a #7 som niečo písal o progesteróne /Estradiole a hydratácií, a tiež v článku črevo a mozog #8 o vývine dieťatka som zas písal o tom, ako žena prenáša počas tehotenstva protóny do malého dieťatka.   

Zrejme je čas na zopakovanie týchto troch článkov a veľmi veľa vecí ti dôjde.    

 
Publikované : 31. marca 2022 18:00
michaela00 and Táňa reacted
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky vdakaa 🙂 

 
Publikované : 4. apríla 2022 6:34
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@tania Rado sa stalo, daj potom vedieť ako napreduješ 👍 

 
Publikované : 4. apríla 2022 19:28
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Dnešný webinár bude (verím) pre každého aj k tejto téme veľkým otvorením oči. Odporúčam pozrieť!

https://jaroslavlachky.sk/premium/webinare/webinare-2022/webinar-jun-2022-asociacno-indukcno-topologicka-hypoteza/

 
Publikované : 6. júna 2022 19:06
Táňa reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

⤵️⤵️⤵️

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/postid/5790/

 
Publikované : 7. júna 2022 11:51
michaela00
(@michaela00)
Príspevky: 103
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Jaro, mám k tomuhle ještě otázku. 🙂 Ženě se začne zvyšovat bazální teplota po ovulaci, když se začne produkovat progesteron. Ta vyšší hladina progesteronu během luteální fáze (nebo potom během těhotenství) je to, co drží teplotu zvýšenou. Je to tedy vážně progesteron, který to dělá (všude se to takto píše), jak to případně dokáže, jaký je tam prosím mechanismus? 

 
Publikované : 8. októbra 2023 16:54
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@michaela00 neviem ci už stihla čítať nový článok, no odpoveď je v ňom. Tu je krátky vycuc.

Mitochondrie sú v každej časti tela odlišné a dokonca aj v rámci jednej bunky môžu byť odlišné. Neveríš? Už len tvoj mozog a také nadobličky.
 
V neurónoch majú mitochondrie iný tvar, zatiaľ čo v nadobličkách sú väčšie, majú viac prvého komplexu asi viac podlhovasté. Veď si len spomeň na tvorbu steroidov (viď Hormóny #5).
 
Mitochondrie tvoria pregnenolon z cholesterolu, na základe deutéria, ktoré ráno absorbujú, vďaka čomu sa natiahnu, zväčšia a z dvoch sa stane jedna, atď. Takto sa mierne spotia, stratia efektivitu, no tebe to umožní napríklad vytvoriť steroidy - Testosterón, estrogén, atď., aby si sa mohol množiť.
 
 
Keď si to zas vezmeme vrámci bunky, mitochondrie blízko jadru, verzus blízko membrány bunky a extracelulárnemu priestoru sú taktiež odlišné.
 
Tie bližšie jadru oxidujú viacej glukózy a majú mierne odlišný tvar, pretože chcú produkovať viac superoxidu aj peroxidu vodíka, pomocou ktorého v letných mesiacoch pozmenia Epigeneticky DNA samičky, ktorá sa vďaka vyššej konzumácii sacharidov pripravuje na oplodnenie a počatie potomka, ktorý sa tak ľahšie prispôsobí prostrediu, v akom bude počatý.
 
Keď si to teraz vezmeme vrámci povrchov tela (výstelka čreva, pľúca, pokožka, tuk), tak aj mitochondrie v pokožke a tuku, bližšie k povrchu tela, majú zasa radi tuk. Dôvod by ti mal byť jasný. No a týmto sa zároveň blížim k finálnej myšlienke. 
 
 
Mitochondrie bližšie k povrchu a hlavne v koži/tuku spaľujú radi tuk alebo aj nič, a rozhodujú sa na základe Svetla alebo chladu, aký je na tvoju kožu/tuk aplikovaný.
 
 
Mitochondrie bližšie k povrchu tela (čiže v podkožnom bielom tuku) svoj ETC radi zastavujú. Prečo? 
 
Nikto z nás sa predsa nenarodil s Mc donaldom v ruke ani s cereáliami, ako sa nám reklami snažia nahovoriť, že bez nich neprežijeme. Tiež sme počas evolúcie nikdy nemali stabilný a stály zdroj potravy. Vždy sme mali obdobia hladu (či už kratšie, ale aj dlhšie - niekoľko dní až týždňov). Avšak vždy to bolo prispôsobené prostrediu, kde sme boli. V Afrike to bolo viacej na slnku, kdežto od 70 tisíc rokov dozadu, odkedy sme z Afriky začali migrovať, to bolo aj kvôli chladu a nedostatku potravy.

 

No a presne preto nám evolúcia "vymyslela" podkožný tuk, ktorý koreluje rozvoju génu MHC-1, imunitnému systému a centrálnej nervovej sústavy. Príroda chce, aby sme pod kožu, v tuku, skladovali ľahký vodík (prótium), a zároveň aj mnoho kmeňových buniek so spiacimi mitochondriami, ktoré zasa obsahujú veľa deutéria.
 
Toto deutérium totiž drží "zalepený" ich krebsov cyklus aj ETC, pretože ich metabolický obrat potrebujeme držať takmer celý život na uzde.
 
Ich metabolický obrat zvýšime až v čase, keď náš povrch tela dostane stimul, ktorý pochádza zo silného UVB svetla. Áno, dobre čítaš.
 
 
Toto svetlo penetruje našu pokožku iba niekoľko mikro metrov, avšak má vždy po boku zo slnka červené, IČ aj UVA, ktoré stimulujú produkciu oxidu dusnatého, vitamínu D a robia s ETC jednu zvláštnu vec. Vedia ho zastaviť.
 
UV aj červené svetlo majú naozaj vplyv na oxid dusnatý, čo je silný vasodilatátor, no nie každý vie, ako táto súhra svetla funguje.
 
Presne preto je naša koža na samom povrchu,zatiaľ čo podkožný tuk mierne nižšie. Mitochondrie v nich sú odlišné, presne ako si to čítal v odstavcoch vyššie. Mitochondrie v koži, blízko povrchu, kde dopadá najviac slnečného svetla, majú veľmi aktívny metabolický obrat, ak na to majú dôvod (napríklad chlad), zatiaľ čo mitochondrie nižšie, v tuku, opačne.
Presne preto má aj biely tuk (hlbšie) menej mitochondrii a tuk nespaľuje dobre, zatiaľ čo hnedý tuk (oblasť krku, tráspezy, hruď), má mitochondrii veľa a je doslova "spaľovňa tuku".
 
Prostredie, v ktorom sa nachádzame nášmu telu totiž dáva stimuly aký tuk ma viac množiť, kedy ho spaľovať a tiež kedy majú mitochondrie pracovať a kedy ETC naopak zastaviť. Silné UVB svetlo, aké zažiješ napríklad keď pôjdeš zo SK do krajiny bližšie k rovníku, tvoje mitochondrie v pokožke dokáže zastaviť, pretože vyprodukuje dostatok oxidu dusnatého, ktorý sa podľa dostupných štúdií viaže na katódu (štvrtý komplex), vďaka čomu zastaví tok elektrónov z prvého a druhého komplexu na štvrtý.
 
To znamená, že elektróny z jedla alebo tuku nie sú potrebné, no ATP syntáza sa vďaka červenému svetlu rotuje aj sama. Toto je úplne elegantná vec, ktorá má viaceré úlohy, no len málo ľudí nad nimi premýšľalo. Ja som si tú námahu dal a práve ti ich zopár popisujem. 
 
 
 
Slová vyššie znamenajú, že mitochondrie svoj ETC dokážu zastaviť, vďaka čomu nepotrebuješ v tom čase nič jesť a ani oxidovať podkožný tuk. Stále však produkujú ATP a generujú mierne magnetické pole. To znamená, že ich ETC sa mierne roztiahne, (PLUS a MÍNUS ich prestanú ťahať) a mitochondria ľahšie vylúči cytochrom C, aby sa zahubila alebo zrecyklovala ak to potrebujeme. To znamená, že večer, alebo na druhý deň, až bude UV svetlo preč, bude tuk spaľovať lepšie a z jedla, ktoré zješ, alebo z tuku, ktorý na bruchu máš, bude tvorit viac VODY aj ATP.
 
Tiež to však znamená, že v čase cez deň, kedy si na silnom UV svetle, sa  mitochondrie v tuku a mitochondrie v koži dostanú k sebe bližšie, vďaka čomu sa začne jedna rezonancia dotýkať druhej. To znamená, že mitochondrie, ktoré svoj ETC vedia využívať začnú komunikovať s mitochondriami, ktoré spia, pretože sú v stave "hybernácie", v kmeňových bunkách.
 
No a nezabúdaj na to, čo som ti viackrát hovoril. Vnútro mitochondrie je plné plazmy (ionizovamý vodík = plazma) a zároveň vodivého aj izolačného materiálu (polovodiče dnu verzus tuková membrána na okraji). To znamená, že mitochondria je sama o sebe piezoelektrická. Musí byť. Keď sa teda poriadne stlačí a uvoľní, vyšle svetlo. Rovnako ako každá tvoja kosť na tele.
 
Presne takýmto spôsobom dokážu mitochondrie v niektorých častiach tela vygenerovať každý tip svetla od UV až po infračervenú, vďaka čomu dokážu "rozlepiť" deutérium, ktoré drží krebsov cyklus mitochondrii v kmeňových bunkách, ktoré zrazu začnú prvýkrát v živote betaoxidovať.
 
 
To znamená, že ich metabolický obrat stúpne aktivuje ich a kmeňová bunka bude môcť diferenciovať a presunúť sa skrz krv do miesta, kde je potrebná, ako napríklad do poškodenej chrupavky, či do chrbtice.
Toto všetko sú "žolíci", ktorých majú mitochondrie v rukáve, odkedy boli karty rozdané (vznik života). Neveríš? Tu máš ďalšie veci, ktoré s tým súvisia.
 
 
Aktivita arylalkylamín N-acetyltransferázy (AANAT), enzýmu obmedzujúceho rýchlosť syntézy melatonínu, bola pred rokmi identifikovaná v mitochondriách a každý čitateľ mojej knihy by o tom mal vedieť už dávno, pretože som to tam spomínal. Mitochondrie vďaka infračervenému svetlu, aké absorbujú tvoria vlastný melatonin. Ten, ktorý sa tvorí v epifýze je len ako malý "doplnok".
 
 
Z evolučného hľadiska je totiž predchodcom mitochondrií pravdepodobne fialová nesírna baktéria (zrejme Rhodospirillum rubrum), čo by aj naznačovalo, prečo mitochondria ako Jediný prokaryot zvládne UV svetlo a dokonca si ho sama tvorí. Tvorí ho ja z IČ svetla, ako vied z posledného článku.
 
.... Čiže podľa mňa to súvisí s hromadenim masivneho množstva protónov a deutéria v niektorých oblastiach jej tela. Všimni si, že Estradiol sa zvyšuje ako prvý. A Estradiol som vám hovoril, že je podľa mňa hormón, ktorý v ženskom tele umožní fázovy prechod. Čiže rovi telo termodynamicky menej efektívne, vďaka čomu vedia energiu zmnejt lepšie na hmotu /objem. Presne rlero ženské polovodiče v prvej polovodič cyklu mierne stratia efektivitu, vďaka čomu zacu vylučovať viac IČ svetla, ktoré dnu stlačí protóny aj deuteróny, ktoré začnú generovať väčšie množstvo UV svetla, ktoré stimuluje vajíčko a podla mňa hlavne v tejto dobe leptin, ktoré dane vajíčko selektuke. Dnes totiž vieme, že leptin ma absorpciu v UV spektre a dokonca v UVC... Skus popremýšľať, odkiaľ takéto svetlo ženské telo získa keď od NASA vieme, že atmosféra ho kompletne blokuje... Áno, nový článok načrtol aj túto tému 
 
 
Viac tu:
 
 
Publikované : 9. októbra 2023 8:02
michaela00 reacted
michaela00
(@michaela00)
Príspevky: 103
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky Děkuji. 🙂 Pravděpodobně mi ještě něco uniká, takže si to jdu projít ještě několikrát. 😀 🙂

 
Publikované : 13. októbra 2023 11:33
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@michaela00 nie je začo a určite súhlasím, koľkokrát treba 😃

Ešte pre teba aj v skrátenej verzii - znamená to toľko, že tá vyššia teplota je potrebná a je dôsledkom zmeny prostredia v tele ženy. Obsahuje vtedy vyššiu koncentráciu protónov.

Spomínaš na známe Einsteinove slová, že hmota hovorí priestoru, ako sa má ohnúť a priestor zasa hmote kade ma ísť? To platí aj o ženskom tele, akurát si predstsv miesto hmoty svetlo (energiu a informáciu). 

Ta vyššia teplota je teda potrebná, aby sa nahromadil dostatok deutéria na povrchu. Deuterium je bozón a odborne sa táto fáza hmoty nazýva Bose Einsteinov kondenzát. Toto je hmota potrebná na tvorbu veľmi silného koherentného svetla, az hlbokého UV, ktoré následne kontroluje a dáva informácie fermionom (protóny a a elektrony) dnu, vo vajíčku, čo majú robiť a aké gény aktivovat.

Alebo ta nenapadlo niekedy prečo je vajíčko pod MRI zvláštne? Celý okraj je biely a vnútro čierne? Deuterium je koncentrované rozdielne, pretože je potrebné na aktiváciu "stavebného plánu" s názvom gény. 

 
Publikované : 16. októbra 2023 11:56
michaela00
(@michaela00)
Príspevky: 103
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Děkuji moc! Jsi fakt kapacita! 🙂

 
Publikované : 16. októbra 2023 16:45
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Krátke pokračovanie, týkajúce sa nového článku:

Ako sa tvorí histamín

Histamín sa tvorí z histidínu, čo je aromatická aminokyselina, čo zasa znamená, že na svoju tvorbu vyžaduje UV svetlo. Práve preto sa tvorí v tkanivách, kde máme UV svetla veľmi veľa – povrch (koža), mozog (veľa mitochondrií) a tiež črevo (veľa baktérií a prichádzajúceho jedla vylučujúcich UV).

Úloha histamínu zatiaľ nie je úplne presne známa, no jeho hlavné funkcie sú regulácia mikrocirkulácie v tkanivách pôsobením na H1 a H2 receptorov v stenách ciev. Tiež plní úlohu ako mediátor plniaci rolu transmiteru. Taktiež je histamín dôležitým mediátorom skorej fázy alergickej reakcie, ale aj zápalu a ovplyvňuje žalúdočnú exkréciu.

 

Krajšie by sa to dalo opísať takto. HISTAMÍN má 3 hlavne funkcie a to:

  1. V mozgu ako neuro-transmiter (prenáša UV medzi synapsiami),
  2. v pokožke ako absorbér (prichádzajúceho UV z krvi alebo vonku),
  3. a v čreve, v bunkách obalu žalúdka, odkiaľ spôsobuje tieto alergické reakcie a intolerancie (reaguje na UV unikajúce z tunajších buniek).

 

Pre niekoho je to možno novinka, no pre väčšinu z Vás už verím nie. Práve preto sa histamín nachádza v potravinách, ktoré sú nejakým spôsobom „staré“ (konzervované, odstáte,…). Podobne ako človek, rovnako aj potravina stárne, čo znamená, že čím má vyššiu heteroplazmiu, tým viac UV stráca. No a čím viac UV potravina stráca, tým viac histamínu dokáže vytvoriť.

Nahromadená histamín v týchto jedlách súvisí s rozkladom BAKTÉRIÍ, ktoré sa histamínom chránia pred vylučujúcim UV, ktoré z nich uniká, keď „umierajú“.

To máš teda hneď prvý praktický krok.

Zaradenie čerstvých, surových rýb (ako sushi napríklad) a tiež čerstvej nespracovanej potravy. No musí to byť až druhý krok, pretože strava nie je priorita. 

 

 

Teraz ďalšia vec a to, kde sa u ľudí vyskytuje, respektíve prepravuje histamín? V MASTOCYTOCH, BAZOFILOCH a EIZONOFILOCH, pretože sú to všetko bunky, ktoré sa nachádzajú na povrchu tkanív a cirkulujú v krvi, idú z čreva a všetky sú súčasťou bielych krviniek. Preto aj lekár všetky meria pri každom krvnom obraze a podľa toho vidí, či prebieha nejaká infekcia alebo alergická reakcia. 

Ty si však už múdrejší, pretože v článkoch o Autizme Leukémií si sa dozvedel, ako a prečo sa biele krvinky tak rýchlo množia. Majú viac deutéria, majú tiež veľa mitochondrií a veľa kópií DNA. To znamená, že vedia vytvoriť, ale aj uvoľniť masívne množstvo BIO fotónov v spektre UV, ak to potrebujú, ako napríklad pri prekonávaní chrípky.

Došlo? Presne preto sa histamín nachádza v týchto častiach bielych krviniek, kde histidín v závislosti od lokálneho prostredia (mysli EMP) absorbuje veľmi veľa UV svetla (endogénne).

Neveríš? Chceš ďalší príklad, nad ktorým si nepremýšľal? Ženská menštruácia a eizonofily.

 

Vieš prečo majú ženy počas menštruácie vyšší estrogén a eizonofily?

Ženské telo počas menštruácie prechádza niečím, čo sa odborne nazýva fázový prechod. Presne preto sa niektoré časti v tele potrebujú zväčšiť v objeme, pretože kedykoľvek to akákoľvek hmota spraví, znamená to, že premenila energiu na hmotu. Inými slovami umožní energii zmeniť podobu. To znamená, že v tomto prípade bude termodynamicky menej efektívna, avšak bude schopná túto premenenú energiu uskladniť a použiť.

 

Rovnako ako keď vystrelíš malú guľku z pištole, ktorá je veľmi rýchla a pohyblivá (synonymum termodynamickej efektivity), zatiaľ čo veľká guľa na bowling je pomalá (synonymum termodynamickej neefektivity), avšak keď do nej strčíš, nepôjde síce rýchlo, no túto energiu uskladní vo forme hybnosti a až do niečoho „narazí“, je schopná to rozbiť.

V ženskom tele sa deje niečo podobné počas puberty (áno, preto sa ženám v porovnaní s mužmi zväčší hrudník) a tiež počas menštruácie, kedy zároveň majú vyššiu bazálnu teplotu a tiež majú v krvi viac eizonofilov. Toto sú leukocyty, kde je histamín, ktorý reaguje na UV, ktorého ženy v tomto období v niektorých miestach vylučujú viac, pretože tam hromadia deutérium, ktoré potrebujú na vznik nového života, ak sa ich vajíčko oplodní.

Práve si sa mimochodom dozvedel skutočný dôvod, prečo sú ženy viac náchylné na autoimunitné ťažkosti a vyskytuje sa u nich viac HIT a problémov s histamínom.

 

 

Viac v článku:

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-15-histamin-hit-a-ich-skutocny-vyznam/

 
Publikované : 22. októbra 2023 14:27
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Audio článok TU: 

https://open.spotify.com/episode/5Ge2RIalnOUiJLqaGVwmII?si=2e42f4cabc8f4037

 
Publikované : 22. októbra 2023 14:28
Zdieľať: