Fibromyalgie - foto...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Fibromyalgie - fotobiomodulace

16 Príspevky
6 Užívatelia
7 Likes
133 Videní
(@radekmlynekprotonmail-com)
Príspevky: 3
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, zajímá mě, prosím, fotobiomodulace s ohledem na diagnózu fibromyalgie (ne pro mě, ale pro klientku).

Vliv slunečního světla na energii je pocitově značný, ale teď přes zimu je značná nemožnost toho efektivně využívat i skrz neschopnost vyjít na delší dobu ven skrz únavu a bolesti. 

Jaká volit světla/žárovky - vlnové délky, jak je stackovat dohromady? Případně jak to aplikovat? 

Případně mě zajímá i jak využívat adaptaci na chlad či práci s teplotou (intolerance vysokých teplot, koupelí v epsomské soli apod.).  

Nebo další tipy, jak diagnózu řešit?       

 
Publikované : 18. novembra 2021 14:55
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@radekmlynekprotonmail-com

Ahoj Radek,  
 
mám s týmto aj diagnózou osobné skúsenosti (skrz blízkeho človeka) a je to veľmi náročné,  a hlavne pre pochopenie sstavu a následne uvedomenie si, že človek musí robiť naozaj mnoho "nenormálnych" vecí, aby sa mohol opäť cítiť normálne a tiež človeku prídu mnohé obyčajné a malé stimuly viac bolestivé, je citlivejší, rovnako nemusí byť pre neho vhodná masáž, alebo iba nejaké formy masáže, či akupunktúra, apod., pretože sa bavíme o veĽmi poškodenom kolagéne v tele a vo svaloch, ktorý stráca svoju funkciu. Aj preto človek s fybromyalgiou nezvláda silné svetlo a obzvlášť UV. UV mu môže ublížiť a zvyčajne sú naň aj citliví, vadí im, príde človeku rýchlo teplo až horúčka. 
 
 
V prvom rade treba napísať, aká je skutočná príčina a čo je vlastne fybromialgia, pretože sa jedná o nedostatok elektrónov v bunkách, membránach alebo v samotných mitochondriách, no najmä v kolagéne.
 
 
Toto je dôvod prečo človek získa fybromialgiu (podľa mňa).
 
 
Publikované : 18. novembra 2021 19:21
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 
Fibromyalgia je strata elektrónov vo svaloch, kolagéne a fasciach celého tela.
 
 
Píšem to schválne, pretože základné laické veci už sú aj na blogu (články o štrukturovanej vode a kolagéne) a môže si ich každý pozrieť, aby lepšie pochopil týmto slovám a teda aj tipom nižšie. 
 
 
Zvyčajne sa jedná o lokálnu stratu a degradáciu kolagénu v určitých svaloch a aj podľa toho človeka bolia odlišné časti tela. Je to strata elektrónov vo svaloch a kolagéne, ktorá spôsobuje rozpad celej štruktúry a funkcie. Podobne ako keby si predstaví človek Eifellovu vežu no s tým rozdielom, že by jej konštrukcia bola z nejakého dreva a pozliepaná lepidlom. 
 
 
Avšak kolagén nemáme iba v pokožke a pleti, ako si veľa ľudí myslí, alebo iba vo svaloch, ale aj všade a v každej bunke, pretože kolagén je to, čo tvorí jej "kostru", tzv. cytoskeleton, ktorý ju drží pohromade aj vnútro bunky. Kolagén dokonca drží chromozómy DNA, ktoré sa pri delení DNA musia správne rozpájať. Tiež je tam aj cholesterol, a ak ho má daný človek znížený, má ešte vážnejší problém a jeho riziko rakoviny stúpa dramaticky. 
 
Tu prichádza do hry aj kortizol, ktorý som v dávnejších webinaroch niekde už spomínal. Kortizol je zodpovedný za rozpojenie kolagénu, teda jeho trojitá zavitnica sa rozvinie. Práve preto zvyčajne fibromyalgia ide ruka v ruke so zlým, alebo posunutým ASI a následne aj zlým spánkom a veľkou únavou v ranných hodinách.
 
Práve preto je určite vhodné spraviť minimálne ďalšie parametre (cholesterol, prípadne korzitol v slinách), že na koľko je už problém rozvinutý aj tu. 
 
 
Druhý pekný príklad, na predstavenie si tochto problému je, keď si človek predstaví svoj dom, v ktorom býva, má tam rôzne spotrebiče, TV, kávovar, trúbu, ... V byte má rozvodnú skriňu, z ktorej ide elektrický prúd do všetkých spotrebičov, no zároveň z vonku, z hlavného transformátoru ide prúd do bytu. Bez tejto "štruktúry" vedení nebude byt zásobovaný elektrickou energiou a teda nič v byte nebude fungovať ako má.
 
 
Možno teda aj bolesť svalov a únavu považovať za podobný problém toho, že v tele nastáva obrovská strata elektrónov v kloagéne, ktorý plní úlohu ako káble? Ak človek nemá dostatok elektrónov vo fasciách a kolagéne, nedokáže nie len do tela roznášať energiu, ale tiež nedokáže dobre absorbovať svetlo, vďaka čomu bude na slnko veľmi citlivý a obzvlášť na silné slnko a UV. Podobne môže reagovať na odlišné stimuly, ako napr. zatlačenie na nejaký sval, časť tela, masáž, či dokonca fyzickú aktivitu, ktorá vyžaduje veľa energie a zapojenie kolagénu.
 
 
 
Teraz ďalej. Z čoho sú zložené svaly, ktoré bolia? Prioritne Voda a kolagén. Čím viac poprepájaného kolagénu, tým viac vody a exkluzívnej zóny okolo a tým lepšia funkcia daného svalu. Tu si môžeš pozrieť napr. aspoň články na blogu o vode a kolagéne alebo Geraldovu peknú knihu a štvrtej fáze vody
 
 
 
 
 
 
 
Teraz... v čom je voda v bunkách, ale aj pri kolagéne potrebná? Pretože obsahuje hromadu elektrónov. To je teda ďalšia potrebná vec, a zistiť stav hydratácie/dehydratácie človeka/klienta. 
 
Ďalej, čo ešte naše telo a dokonca aj všetky membrány v bunkách zásobuje elektronmi? DHA (omega 3 mastná kyselina). Táto sa dokonca nachádza vždy aj pri vode a kolagéne, obzvlášť v mozgu, v blízkosti neurónov a myelínu. To je teda ďalšia dôležitá vec - dodávanie DHA do tela a to konštantne, pretože prvé výsledky sa môžu dostaviť až o niekoľko mesiacov, kým sa v tele postupne bude nahrádzať. Zvýšený zápal a oxidácia v tele ho naviac neustále degraduje. Tiež možno spraviť test O3 ku O6 z krvi a červených krviniek (stojí cca 50 eur  nás v SK), ktorý síce nie je úplne presný a vierohodný, ale je to pekný ukazovateľ a chce sa dostať aspoň na 1:6 alebo 1:4. 
 
 
Ak sa v tele DHA konštatne nenahrádza a nedopĺňa, plus je tam dehydratácia, štruktúra kolagénu a fascií sa nemá ako opravovať a dokonca stále viac a viac degraduje, čo zapríčiní, že v dome postupne odchádza jeden "spotrebič" za druhým. 
 
 
Tu potom prichádza na radu ďalší krok, ktorý je dôležitý aj pri hydratácií a tvorbe exkluzívnej zóny, a to slnečné svetlo a predovšetkým UV + infračervené svetlo. 
 
Slnečné svetlo je to, čo pomáha vode sa štrukturovať a vytvárať tesnú väzbu s kolagénom a zároveň je slnečné svetlo to, čo umožní DHA donášať do tela elektróny. 
 
 
Tu ešte spomeniem posledný bod, ktorý rozoberať nejdem (zatiaľ) a to mozog. Na to, aby človek svoje tkanivá, vrátane kolagénu vedel regenerovať potrebuje využívať axóny s myselínom a ich tvorbu elektrického prúdu, ktorá prebieha v mozgových komorách, aj vďaka svetlu zo slnka skrz oko a magnetickému poľu Zeme. Ak človek nemá dostatok myelínu, alebo nechráni svoj zrak večer pred umelým svetlom, alebo je obkolesený nadmernou elektronikou, v noci nedokáže dostatočne regenerovať kolagén a neustále ide na zásoby. Tu je pekný ukazovateľ, ktorý vieš reálne zmeriať vitamín D a retinal v krvi. Predpokladám, že budú oba znížené.
 
Logicky teda zameriať sa aj na to, plus minimálne okuliare blokujúce modré svetlo večer na očiach, hocijaké, cez deň aspoň po troškách slnko, stimul a večer vyčistiť aspoň spálňu čo najviac.
 
Tiež môže človeku vadiť silné umelé svetlo a rovnako UV. V tomto je teraz v zime výhoda, keďže slnečné svetlo je slabšie, no na druhej strane veľká nevýhoda. No môže to využiť na to, aby postupne do tela dodávala aspoň IČ, pokým sa vo februári vráti sila UV. 
 
 
Človek s fibromyalgiou nedokáźe kvôli nedostatku DHA a elektrónov absorbovať UV a preto potrebuje najskôr alebo súčasne hydratovať a pridávať slabé IČ. V slnečnom spektre tvorí IČ 42% z jeho spektra, no je vždy pekne vyvážené aj s teplotou a intenzitou, čo u panelov neplatí a preto určite osobne by som šiel s nízkou intenzitou a jednorázovou dávkou niekde medzi 1 až 6 (max 10 Joule). 
 
Pri tomto je naj červené spektrum, 630 nm (a viac), no zas naopak medzi 800 až 900 lepšie penetruje a dostane sa hlbšie do fascií a kolagémnu v tkanivách. Čiže asi hľadať oboje a využívať oboje, či už súčasne alebo samostatne. 
 
Niekedy dokonca pri akútnej bolesti človeku rýchlo uľaví, ak si dá takýto zdroj Ič svetla (napr. panel k telu a do pár minút bolesť ustúpi, no zas akonáhle sa zdroj svetla odstráni, bolesť sa neskôr vráti. 
 
 
 
Ďalšie veci teda:
 
1. Dopĺňať do tela DHA. Ryby a mäkkýše a morská strava, prípadné v krajnom prípade vyskúšať vhodný rybí olej (ja však takéto veci neuznávam a neodporúčam, takže to nemáš odo mňa:)) 
 
2. Dostatok IČ svetla
 
3. Skontrolovať + Dať dokopy črevo (o tom bude webinár ďalší týždeň v piatok, tam sa dozvieš viac)
 
Publikované : 18. novembra 2021 19:21
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 

Ahoj, robila sa štúdia v ktorej sa u osôb s fibromyalgiou namerali zvýšené hodnoty 2 proteínov-haptoglobínu a fibrinogénu tu je link na článok, je tam uvedený aj zdroj štúdie https://www.vondt.net/sk/forskning-diagnostisering-fibromyalgi/

 
Publikované : 21. novembra 2021 11:43
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

^^^ Oba z týchto proteínov sú odpoveď organizmu na to keď kolagén a neskôr krvná plazma prichádzajú o elektróny a  energiu a dane proteíny ju majú pomôcť dočasne v krvi zadržať. Pamätaj, že naše červené krvinky sú v podstate jeden veľký komplex, ktorý v krvi prenáša proteíny, ktoré absorbujú celé slnečné svetlo, od UV po infračervenú. Presne preto je tam hemoglobín a aj fibrinogén 

https://www.laserfocusworld.com/biooptics/bioimaging/article/14192099/ir-lightactivated-gold-nanoparticles-turn-blood-clotting-on-or-off

 
Publikované : 24. novembra 2021 15:10
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky ak môžem doplniť fibromyalgia nie je len o svaloch,ale aj o predrazdenom vnímaní bolesti ako takej,o neschopnosti sa vyspať tak aby sa človek zobudil oddýchnutý a zrelaxovany(aj keď spí ako drevo)a o extrémnej precitlivenosti na vonkajšie podnety ako sú pachy,zvuky,svetlo.Uz som sem písala inde na fórum,že u mňa sa telo nedokáže ukľudniť,stuhne a nič nepomáha.Mam ju sama diagnostikovanu.Milujem rady niektorých,to je len psychika,vzchop sa, medituj.Zaoberaju sa tým mnohí vedci na svete,ale zatiaľ bez nejakých úspechov.Stale skúšam,pátram,vidím to potom čo mi zázračne zabrali kortikoidy (zrazu mi nič nebolo)na chronicky zápal CNS najskôr.             

 
Publikované : 5. decembra 2021 11:53
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@eika

Veľmi dobrá poznámka Erika. Naozaj  to nie je iba o tom. Fibromyalgia je vzniknutý fenomén dlhodobo degradovaného kolagénu v tele, ktorý stratil svoje piezoelektrické vlastnosti. To znamená, že nedokáže medzi časťami tela dobre prenášať elektrický signál a naopak iné časti tela sa stanú extrémne citlivé na akýkoľvek podnet (prílišný stimul).

Práve preto všetky tieto príznaky idú ruka v ruke a rovnako je pre ľudí problém silné UV svetlo, nekvalitný spánok a neustály pocit vyčerpania (pocit bez energie), neschopnosť zregenerovať tkanivá v spánku (nevyspatosť) a tiež sú mnohé stimuly bolestivé, no naopak iné miesta na tele sú akoby „znecitlivené“ a bolesť vnímajú menej.

Tiež preto niekedy môže pomôcť na krátko vhodná masáž, sex, akupunktúra a rôzne iné veci, pri ktorých sa stláča a deformuje kolagén, no je ťažko povedať aká časť a aký tlak vyvinúť.

 

Vždy mi je ľúto to, čo píšeš, no je to krutá realita a budeme sa s tým stretávať čoraz viac. Osobne však beriem vždy ako lepší spôsob podania vlastnej neschopnosti pacientovi pomôcť keď lekár povie, že ho to mrzí, no nevie ako pomôcť, ako odkázať pacienta na psychický problém, prípadne ho ešte poslať psychológovi a algeziológovi, aby sa mu liekmi na čas pomohlo, hoci lekár dobre vie, že každou požitou tabletkou sa vyskytuje viac a viac vedľajších účinkov...

To, čo napíšem nižšie ber ako malý náhľad do budúcna, čo Vás na blogu ešte čaká, no momentálne ti to píšem preto, pretože verím, že ti tieto informácie môžu pomôcť v seba rozhodovaní a vlastnej pomoci si a tiež preto, pretože bol včera uverejnený článok o HCL, v ktorom som spomenul prácu enzýmov. Aj na toto nižšie odkážem.

Mimochodom, dané riadky nižšie sa určite hodia aj tebe Zuzi (@zuzana12345 ), verím, že im teraz ešte o kúsok lepšie pochopíš. A pred koncom decembra, prípadne v januári možno ešte lepšie.

 
Publikované : 5. decembra 2021 14:46
Erika and Zuzana Srncova reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

To, že fibromyalgia súvisí s kolagénom som napísal jasne a zreteľne vyššie. Avšak to, čo som tam nenapísal a teraz napíšem je to, ako to súvisí aj s kortizolom.

Potom pochopíš Erika prečo tu kortizol hrá veľkú úlohu a tvoje telo ho spotrebúva posledné roky viac, ako by malo. Práve preto si cítila obrovskú úľavu po požití glukokortikoidov.

Naopak ľudia, ktorí už majú diagnostikované vyčerpanie nadobličiek (posledné štádium), sú na glukokortikoidy odkázaný a hoci o tom nevedia, práve tieto lieky ich držia ďaleko od toho, aby sa u nich napr. prejavila fibromyalgia, hoci je ich kolagén tiež zničený, vďaka čomu nedokáže dobre udržiavať elektrický náboj a teda ani šíriť energiu.

 

Kortizol má v tele mnoho úloh a jednou z nich je to, že stimuluje degradáciu trojitej závitnice kolagénu na aminokyseliny.

 

To znamená, že keď bunka vylúči kortizol, pôvodne pevný kolagén (predstav si lano) sa rozloží na jednotlivé aminokyseliny (predstav si želatínu).

 

Inými slovami, kortizol takto degraduje kolagén, čím ho vlastne na krátky čas zbaví jeho piezoelectrických vlastnosti.

 

 

Piezoelektrina v skratke znamená toľko, že materiál dokáže meniť mechanické zaťaženie (tlak, ohyb,...) na elektrický prúd a naopak. Práve takto funguje kolagén. Práve preto je naše telo z kolagénu. Keď sa hýbeme, tento mechanicky stimul a tlak meníme na elektrický stimul, ktorý skrz celé telo prechádza do mozgu, do mozgovej kôry a naopak.

Toto je niečo, s čím má veľa odborníkov a biochemikov veľa problémoc, respektíve nie sú otvorený tomu, keď im to poviem (viackrát sa mi to stalo pri diskusii), no je to len kvôli tomu, pretože o týchto materiáloch, rovnako ako o polovodičoch sa učia ľudia, ktorí študujú elektroniku, robia v elektrotechnickom priemysle a nie v biológií. To však neznamená, že aj naše telo nevyužíva takéto materiály. Využíva. A vieme o tom, aj na to máme dôkazy ešte z minulého storočia, pričom jedným z prvých priekopníkov bol práve držitel Nobelovej ceny Albert Szant Gyiorgyi, o ktorom sa paradoxne učia aj na každej biochemickej škole, pretože objavil vitamín C. Smutné však je, že niektoré jeho ďalšie práce nie sú tak známe a ani pochopené, pretože nie sú dobre speňažiteľné ako predaj doplnkov vitamínu C, o ktorom sám objaviteľ prehlásil, že kyselina askorbová nie je rovnaká ako skutočný vitamín C. Teraz však k veci.

 

 

 

Kortizol teda na krátky čas piezoelektrickú vlastnosť kolagénu zhorší, čím ho zbaví elektrických, ale aj magnetických vlastností.

 

To znamená, že ak kolagén stratí piezoelektrickú vlastnosť, nebude môcť generovať elektrický signál a ani naopak. Ak mozog vyšle elektrický signál, kolagén nedokáže usmerniť minerály a vykonať čo má.

 

Avšak to, že má kortizol na kolagén takýto dopad je normálna vec, akú matka príroda využíva. Práve preto sa kortizol u zdravého živočícha vylučuje v ranných hodinách s prvými lúčmi slnečného svetla. Jeho kolagén okolo neurónov sa degraduje, čím zmení množstvo vody okolo seba až 10-násobne, táto voda následne nasiakne viac slnečnej radiácie a predovšetkým infračervenej, vďaka čomu sa z nej stane exkluzívna zóna (EZ).

 

Aký to má pre nás následok? Napríklad ten, že keď vznikne exkluzívna zóna, separuje elektróny od protónov. Elektróny takto vedia reagovať a absorbovať svetlo a protóny naopak poslúžia na iné úlohy. Napríklad na prácu enzýmov. Práve toto som po prvý raz spomenul včera v úvode článku o HCL. Ak ste nečítali , prečítajte ešte raz. Každý enzým na planéte zem pracuje na princípe pohybu protónov, ktoré musí mať pod kontrolou. Ak protóny pod kontrolou nemáme, pretože prichádzame o EZ a elektróny, v tkanive sa zníži pH a nastane tam zápal. Zápal = prevaha protónov a strata elektrónov. Na toto nezabúdajte nikdy!

 

Teraz späť ku kolagénu a kortizolu. Hádajte aký enzým je dôležitý pri kolagéne. Lyzin oxidáza, ktorý katalyzuje aminokyselinu lyzin (aminokyselinu tvoriacu kolagén) na aldehyd, čím umožní kolagénu prepliesť sa. Takto z neho vznikne opäť lano a získa svoje piezoelectrické vlastnosti.

 

To znamená, že krátky a prirodzený „únik“ kortizolu v bunke umožní kolagénu na krátky čas stratiť šktruktúru a nasiaknuť viac vody, ktorú akoby „rozhádže“. Táto voda vtedy pripomína vodu, ktorú si napustíte z točky. Táto voda sa však následne usporiada okolo proteínu, čím nadobudne štruktúru (už začne pripomínať vodu, ktorá sa prilne na pokožku) a následne voda absorbuje IČ svetlo, vytvorí EZ, ale aj protóny a tento enzým umožní aminokyseline lyzín kolagén zapliesť a spraví ho piezoelektrickým.

 

To znamená, že takto kolagén dokáže prenášať energiu z jedného miesta na druhý po celom tele. Tiež dokáže reagovať na mechanické stimuly ako ohyb, tlak, ... a meniť ho na elektrický prúd. Toto je tá vlastnosť kolagénu, ktorá chýba ľuďom s fibromyalgiou a tiež je to dôvod, prečo im postupne telo produkuje viac a viac kortizolu, pokým sa nedostanu do stavu vyčerpania.

 

Tiež je to dôvod Erika prečo si sa cítila lepšie po kortikoidoch.

 

Hoci tieto lieky lekári predpisujú, no sami nevedia ako pracujú (nie všetci). Glukokortikoidy pomáhajú tým, že jednotlivé proteíny prinútia sa hydratovať (udržia okolo proteínu na čas viac vody), vďaka čomu samotný proteín dokáže udržať okolo EZ a tiež presúvať protóny. Voda tieto protóny absorbuje a prevedie skrz jednotlivé molekuly ďalej.

 

Inými slovami, glukortikoidy pomôžu na čas degradovaným a zlým proteínom udržať okolo seba nie len exkluzívnu zónu a teda hydratáciu, ale tiež zvládnuť protóny (znížia v bunke pozitívny náboj, a teda zvýšia pH, čím zvýšia jej redox). Tiež teda upravia citlivosť na leptin, pretože ten sa zaujíma o elektróny.

 

 

Nezabúdaj, že protóny sú dôležité aj na prácu enzýmu Lyzin oxidáza, ktorý katalyzuje aminokyselinu lyzin, čím umožní kolagénu prepliesť sa. Takto z neho vznikne opäť lano a získa svoje piezoelectrické vlastnosti. Toto je skutočný dôvod, prečo tieto lieky naozaj zaberú a pokým sa cirkadiálny rytmus a stav hypotalamu (PVN) a nadobličiek neupraví, bude neustále tvoriť kortizolu viac a viac, pokým ho nevyčerpá úplne.

 

Ak sa to stane, nebude to dobré. To znamená, že tieto lieky môžu naozaj stáť za zváženie, no iba ako dočasná barlička, a tiež využívanie chladu a adaptácia na chlad, na ktorú si sa už sama intuitívne viackrát pýtala aj pri kryodynamike Erika.

 

Keď má kortizol totižto svoju štruktúru, je z neho polovodič. V tomto má teraz výhodu Zuzka, pretože tomu pochopí o kúsok lepšie (teda aspoň dúfam), no postupne, ako bude blog napredovať, dozvie sa to každý lepšie.

To, že je naše telo a časti v ňom vodivé viete, nemusím vysvetľovať. Stačí ak pomyslíš na to, čo sa stane, keď hodíš do vane, v ktorej ležíš fén. Neskúšať doma!

Naše telo teda vedie elektrický prúd, podobne ako kábel, ktorý má každý v stene. Keď zasvietiš, skrz medený kábel v stene prejde elektrický prúd zo spínača do žiarovky.

Podobne sa šíri v tvojom tele, od chodidlá po mozog, skrz kolagén a vodu. Avšak je tu dôležitý rozdiel.

 

Naše telo je tvorené najmä z polovodičov a nie vodičov. Kábel v stene je vodič. A to je rozdiel.

Medzi vodičom a polovodičom je veľa rozdielov, no jedným z nich je to, že vodič pracuje v teple lepšie a v chlade horšie. Ak kábel v stene zahreješ, prúd bude šíriť lepšie. Ak schladíš, naopak.

 

Polovodič to však má opačne. V chlade je efektívnejší. Ak mi neveríš, pomysli na svoj notebook. Notebook je z polovodičov. Práve preto ma v sebe ventilátor, ktorý ho neustále chladí a ak ho dáš na slnko, vypne sa, pretože sa prehreje.

Čo to teda pre človeka znamená? Že pomocou chladu dokáže polovodiče v tele zefektívniť a tiež kolagén.

Opäť raz prízvukujem, že chlad nie je, ani nikdy nebol hormetický faktor, ako si to myslia priaznivci otužovania. Chlad je evolučný faktor, ktorý má na naše kvantovo biologické vlastnosti rôzne efekty a jedným z nich je, že nás spraví efektívnejšími.

 
Publikované : 5. decembra 2021 14:48
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

Tu je ešte zopár príkladov pre lepšie pochopenie pre obe.

 

Ako súvisí infarkt človeka, respektíve jeho riziko infarktu s tým, že je rezistentný na leptín a v jeho tele je neustále zápal? Odpoveď je EZ a protóny (strata elektrónov).

 

Na to, aby srdce pumpovalo, potrebuje svoje svaly funkčné. Hádajte z čoho sú svaly zložené. Z kolagénu. Ak sú však mitochondrie konštatne v zlom stave a človek prichádza o elektróny, začína naopak hromadiť protóny, ktoré nemá pod kontrolou. Toto je pôvod zápalu a teda aj leptínovej rezistencie. Preto daný človek vylučuje nadmerné množstvo kortizolu a tiež v nesprávny čas (najmä poobede, kedy stúpa kardiovaskulárna činnosť človeka).

To však znamená, že daný človek nedokáže zapojiť správne lyzín do molekuly kolagénu a stráca jeho správny tvar (jeho lano nedrží pevne). Takto srdce prichádza o piezoelektrický kolagén aj jeho polovodivé vlastnosti. Takto tiež srdce nedokáže kontrolovať protóny, vďaka čomu sa pohyb krvi zhoršuje.

 

Málo ľudí totižto vie, že pri tvorbe exkluzívnej zóny sú to práve protóny (konkrétne hydroniový ión), ktorý poháňa krv. Ak človek nemá protóny pod kontrolou, jeho krv sa stáva viskóznou (ako med) a jeho srdce stráca štruktúru kolagénu. To znamená, že sa jeho kolagén v srdci stane viac ako želatína a nasiakne viac vody. Čo to pre Vás znamená v praxi? Že jeho srdce sa zväčší.

Toto je fakt, ktorý si vie každý z vás overiť u lekára. Stačí ak sa spýtate, či je srdce chorého človeka väčšie alebo menšie. Odpovie Vám, že pri infarkte sa srdce zväčší. Dôvod je ten, že srdce prichádza o energiu a „spotilo“ sa. Nasiaklo teda viac vody.

 

Mimochodom, Odporúčam pozrieť popis knihy od Geralda Pollacka Štvrtá fáza vody. Je v mojej knižnici a minulý týždeň som sa ju rozhodol sprístupniť všetkým členom, takže ju môžeš vidieť aj ty Erika. Je veľmi dôležitá.

Tu je odkaz:

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/moja-kniznica/fourth-face-of-water/

 

A ak máte moju druhú knihu, tak tam to nájdete tiež aj to, ako sa naozaj krv pohybuje.

 

 

Druhý príklad je vyvrtnutý členok. Každý kto to zažil vie, že členok sa obrovský zväčší a nevieme potom chodiť. Dôvod je ten, že pri mechanickom poškodení došlo ku akútnemu mechanickému poškodeniu a degradácií kolagénu, ktorý sa zmenil z „lana“ na „želatínu“ a teda nasiakol veľa vody. Jeho normálne množstvo vody okolo je v pomere ku kolagénu 2 ku 2 a keď sa vyvrtne, zmení sa na 20 ku 1. Preto sa tak zväčšíl, no tiež preto stratil piezoelektrické vlastnosti a človek nedokáže chodiť!

 

 

Posledný príklad je plienka. Každý kto niekedy prebaloval dieťa vie, že jeho plienka dokáže nasiaknúť obrovské množstvo vody. Týmto to uzavriem schválne, pretože presne ako tá plienka funguje aj kolagén, ktorý sa rozpletie. A to či už sa tak stane kvôli uvoľneniu kortizolu, alebo akútnemu mechanickému poškodeniu. Efekt je však rovnaký.

 

Degradovaný  a rozpletený kolagén okolo seba nasiakne viac vody, ktorá stratila svoju štruktúru (pripomína viac bežnú vodu z točky), vďaka čomu sa bunka zväčší na objeme a tiež kolagén stratí schopnosť prenášať elektrický prúd.

 

Presne preto je človek s fibromyalgiou citlivý na mechanické stimuly, ale aj iné ako vôňa, pach a chuť, pretože je tento stimul nesprávne transformovaný a prenesený do mozgu, kde je vyhodnocovaný.

 

 
Publikované : 5. decembra 2021 14:49
Erika reacted
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky chladom pokozeme kolagenu, ako este?

 
Publikované : 5. decembra 2021 18:32
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Jarko ako vždy veľké ďakujem za tvoj prístup.

 
Publikované : 5. decembra 2021 20:29
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@zuzana12345 v podstate všetkým, čo už vieš a postupne pribudnú ďalšie. Chlad, dodávanie aminokyselín, vysoký prísun JÓDU, sezonne vitamín C, konštantný prísun elektrónov (zem, DHA a strava), plus dostatok fotónov no u teba predovšetkým IČ a UV pomaly.  

Tiež sa vyhýbať všetkému s fluorom, u vás aj brom a možno aj chlór, vyhýbanie sa elektronike, priamemu kontaktu s neuzemneným NTB, mobilom,... 

 
Publikované : 6. decembra 2021 12:58
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
 

Predpokladám, že veci vysie sa dajú a oplatí aplikovať na každého. Myslím aj keď nemá niekto este vážny problém ako fibromyalgia 

 
Publikované : 7. decembra 2021 9:32
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@tania áno, samozrejme. Dnes je priemerný človek okradany o elektróny konštatne a všetko čo môže urobiť preto, aby ich asi miloval, je super.

 

 

 
Publikované : 7. decembra 2021 15:05
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Čo je to zdravie a život? Jednoducho najpomalsia forma umierania. To, že každý zomrieme nezmeníme. No to, akým spôsobom zomrieme a ako život prežijeme áno.
 
Pretože čím viac elektrónov asimilujeme a čím rýchlejšie sa v nás pohybujú, tým dlhší život prežijeme a tým pre nás bude čas plynúť pomalšie.
 
To, že ma elektrón duálnu schopnosť už viete a nech nikto nehovorí, že nie. To znamená, že sa elektrón vie správať ako častica (teda že ma hmotnosť) a aj ako vlna (teda podobne ako svetlo/fotón, ktoré hmotnosť nemá).
 
 
Ked sa elektron pohybuje rýchlo, správa sa ako vlnenie a čas preň plynie inak, až vôbec. Práve preto Einstein prišiel s teóriou relativity. Aj čas je relatívny a rovnako aj náš biologický čas. Preto môže niekto vyzerať biologicky ako 30 ročný, no podľa občianskeho mať 50 rokov a naopak.
 
 
Teraz otázka. Kde v nás elektróny plynú? Čo tak po vnútornej mitochondriálnej membráne a tiež skrz kolagénovu sieť ("laná") v tele, ktorá je obkolesená vodou?
 
O tomto už malé úvodné intro na blogu bolo.
 
 
Čím lepšie a efektívnejšie tieto veci v nás sú, čím lepšie dané polovodiče pracujú, tým efektívnejší a rýchlejší flow elektrónov (ale aj protónov) cez ne bude prechádzať a to znamená, že tým pomalšie pre ne čas plynie a rovnako bude menšia ich hmotnosť.
 
Čo to znamená? Že v tkanive bude dostatok elektrónov, ktoré sú takmer bez hmotnosti a nebude tam nadbytok protónov, ktoré hmotnosť majú omnozo väčšiu. Nadbytok protónov je naopak spojený so zápalom.
 
 
Je to jednoduchá rovnica, aby tomu každý pochopil.
 
Každý pozná to známe E = m.c2
 
Ked si pod tým predstavíš nejaké čísla, napr. E (energia) bude 10 a m (hmotnosť) bude 5 a C (rýchlosť svetla) bude 2
 
To znamená, že 10=5x2
 
Ked sa teraz rýchlosť zvýši, povedzme z 2 na 5, logicky sa hmotnosť zas naopak musí znížiť. Z 5 na 2.
 
Teda 10 = 2x5
 
Ako teda vidno, rýchly a dostatočný flow = efektivita.
 
 
Práve preto sa homosapiens takto rozvinul, keď získal prístup k najbohatšiej strave na DHA a elektróny z mora, tiež keď bol na silnom slnku v Afrike a ešte aj nad silným magnetickým poľom, aké tam je. Práve preto sa nám rozvinuli aj potné žľazy a náš KOLAGENOVYY SYSTÉM sa zdokonalil. Takto sme mohli asimiliovat neuveriteľné množstvo elektrónov.
 
Publikované : 7. decembra 2021 15:05
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Teraz to vezmem myšlienkami ešte o kúsok ďalej a nech nikto nehovorí, že je to na neho príliš.
 
Zároveň to pozorným čitateľom pospája aj zopár vecí, ktoré odzneli rok a viac dozadu. Napr. pri článkoch o endosynbióze, kambrickej explózii a vzniku komplexného života a tiež o vzniku DHA. Dôležité články boli napr. tieto:
 
 
 
 
 
Všetko čo som vyššie napísal by malo každému poukazovať aj na ďalšiu vec. A tou je termodynamicka efektivita. Inými slovami to, koľko "vstupnej energie" niečo spotrebuje na to, aby vykonalo nejakú prácu.
 
A hádaj čo. Piezoelektrický Kolagén s vodou nevyžadujú takmer žiadnu vstupnú energiu. Jednoducho nevyžadujú žiadne ATP na to, aby poháňalo flow elektrónov skrz.
 
Kto chce dôkaz, tu je. Vlastne som to už spomínal dávnejšie a zároveň si trochu nahrám, pretože už v decembrovom webinari Beckera spomeniem. Mate o nom aj od začiatku členskej zóny knihu v mojej knižnici.
 
 
 
Becker, biofyzik, ešte v 70. rokoch minulého storočia zistil mnoho vecí. Napríklad to, že keď vzal kolagén (konkrétne odrezal časť chvostu z myši) a vložil ho do roztoku vody, kde nebolo indukované nijaké elektrické napätie (vodou teda neprechádzal elektrický prúd)  kolagén sa jednoducho rozmotal a degradoval. To znamená že sa z daného kusu chvostu stali jednotlivé proteíny. Podobne ako keď varíme vývar.
 
Druhá zaujímavá vec však bola, keď pri pokuse do vody vložil elektródy a cez roztok pustil slabý jednosmerný elektrický prúd. Hádajte čo sa stalo. Jednotlivé časti sa začali zmotávať a z pôvodne samostatných kúskov "vlákien" sa stalo "lano".
 
To znamená, že stimulom akým je elektricky prúd sa kolagén zvinul,úplne sám od seba, štruktúroval sa a vrátili sa mu jeho elektrické vlastnosti. Nezabúdaj, že takto sa kolagén stane hydrofilnym a okolo neho sa štruktúuje voda. Dohromady tak vytvoria dokonalý polovodič.
 
 
To znamená, že iba malý infikovaný elektrický prúd dokázal vytvoriť z "kopy" voľne plávajúcich aminokyselín, kolagén, ktorý dokáže viesť elektrický prúd a prenášať elektróny ale aj informáciu z jedného miesta na druhý. A to bez akejkoľvek ďalšej vstupnej energie. Podobne ako keď zatrasie človek lanom a švih sa prenesie z jedného konca na druhý. Rovnako prenesie elektrický stimul aj kolagén.
 
 
Žeby práve preto bolo naše telo celé z kolagénu? A žeby takýmto spôsobom vznikol život a prvé RNA, keď v oceáne plnom vody, plávali obyčajne aminokyseliny? Jedine čo k tomu bolo potrebné je slnečné svetlo, ktoré na vodu za svietilo, ktoré v nej separovalo elektrický náboj a indukovalo elektrický tok.
 
Presne toto som v daných článkoch vyššie popísal, kde ste videli ako naozaj komplexný život vznikol a v ďalších článkoch tieto veci budú ešte zaujímavejšie...
 
Publikované : 7. decembra 2021 15:06
Zdieľať: