Povrchový elektrick...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Povrchový elektrický náboj ovplyvňuje Objem/Hmotnosť = zbohom CICO

24 Príspevky
4 Užívatelia
12 Likes
101 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky YES! Milujem sediet a hľadieť na slnko 🌞

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 5. februára 2023 19:13
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice dnes mínus 10 ráno a na slniečku teplučko 🌤️🧲💧🔋

 
Publikované : 6. februára 2023 12:33
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3835
Admin
Zakladateľ témy
 

Väčšina ľudí pozná elektrostatickú silu. Príklady takejto slabej elektrostatickej sily sú, keď si ľudia šúchajú balónik o vlasy, či chlpy, pričom chlpy vlasy na ich hlave "vstanú". Následne, ostanú niektoré materiály takto "nabité" s nahromadením el. nábojom a potom, po trení, priťahujú ľahké častice. Aj preto sa balónik potom akoby priťahuje k vlasom. Pointou však je, že takéto sily vyžadujú prítomnosť materiálu, ktorý má voľné elektróny a tiež izolant

Izolátory, napr. látky, ktoré nevedú elektrinu, sú zvyčajne dobré pri vytváraní a udržiavaní povrchového náboja. Niektoré príklady týchto látok sú guma, plast, sklo a KOŽA. Vodivé predmety len zriedka vytvárajú nerovnováhu náboja, okrem prípadov, keď napríklad na kovový povrch narazia pevné alebo kvapalné nevodiče. Náboj, ktorý sa prenáša pri kontaktnej elektrifikácii, je uložený na povrchu každého predmetu. To je logické. 

Koža je v skutočnosti tiež veľmi dobrým izolantom, takže v porovnaní s kovom nie sú ľudia veľmi dobrými vodičmi. Teda pokým nie je koža vlhká. No a pretože je pokožka dobrým izolantom, znamená to, že ju príroda z nejakého dôvodu vytvorila tak, aby udržala elektrický náboj. Môže teda koža, ako náš izolant, ktorý máme na povrchu tela, pod ktorým sa plaví krv, zhromažďovať elektrický náboj, aký indukuje slnko, keď cez deň svieti a očividne dopadá aj na pokožku, ktorá je slnku vystavená? (teda aspoň by mala byť)? Ak áno, aké môže mať dôvody?

Slnečné svetlo vytvára elektrické polia v našej atmosfére každý deň keď svieti. Toto už všetci viete. Slnko je obrovská katóda, zatiaľ čo Zem je anóda. Keď katódový lúč dopadne na anódu, na anóde ostanú voľné elektroóny. Tieto voľné elektróny ostanú dole, zatiaľ čo voľné protóny sa odparia do atmosféry, čím indukujú elektrické pole a potenciál niekoľko Voltov, ktoré sa zvyšuje smerokm nahor so stúpajúcou vzdialenosťou od Zeme. Podobne ako v našom čreve a jeho trubici. 

No a takto slnečné svetlo vytvára nie len elektrický potenciál, ale aj tzv. Coulombovu silu. Coulombova sila je v podstate elektrostatická sila, ktorá vzniká zo síl, ktorými na seba elektrické náboje pôsobia. Takéto sily popisuje Coulombov zákon.

A aj keď sa elektrostaticky indukované sily zdajú byť dosť slabé, pretože ich prežívame v bežnom živote, keď sa mierka zmenší, a dostaneme sa na mikro rozmery, ako napr. na úroveň mitochondrie a buniek, elektrostatická sila ohromne vzrastie vo svojej sile. Presne ako ste to čítali aj v nedávnom článku VOZ #3 o gravitácií a vzniku času.

Len tak pre príklad, niektoré elektrostatické sily, ako je aj sila medzi elektrónom a protónom, ktoré spolu tvoria atóm vodíka, sú asi o 36 rádov silnejšie ako gravitačná sila pôsobiaca medzi nimi. Elektrostatická sila generovaná v pokožke je ďalším príkladom silnej elektrostatickej sily, pretože pokožka ako izolant dokáže udržať veľké množstvo náboja. No a toto je kritcký dôležité, pretože koža je náš povrch Tela, ktorý prichádza do kontaktu so Slnkom a prostredím, aj atmosférou a zároveň následne prenáša vŚetko pod, do krvi, vody,...

Ľudia si neuvedomujú, že práve táto elektrostatická sila súvisí s celou našou biológiou (aj preto som to od začiatku nazval Spoznaj Svoju Biológiu) a tiež súvisí aj s melatonínom a funkciou mitochondrií. Čím lepšie naŠa koža pracuje a čím menej narušené membrány má, a čím je lepšie hydratovaná a čím viac obsahuje DHA a síry, tým vyšší náboj dokáže nahromadiť a zadržať a následne "vybiť" do vecí pod, ako sú napr. imunitné látky, alebo aromatické aminokyseliny, ako je napr. tryptofán, či serotonín, ktoré sa prenášajú skrz biele krvinky, z ktorých vzniká aj melatonín

To isté platí aj pre T pomocné bunky, ktoré nám riadia imunitu. 

 

Aké je ponaučenie a čo ešte tieto slová vyššie znamenajú, po prečítaní nového článku na blogu o DHA?

 

Odpoveď tu:

https://jaroslavlachky.sk/forum/mitochondrie-a-redox/polovodice-generuju-elektrinu-ale-aj-svetlo-dha-regeneracia/

 
Publikované : 6. februára 2023 18:48
Stránka 2 / 2
Zdieľať: