Anorexia | Choleste...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Anorexia | Cholesterol | Ketóny

13 Príspevky
3 Užívatelia
5 Likes
70 Videní
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, 

ANOREXIA  

Z wikipedie si vieš prečítať 👉Anorexia alebo aj mentálna anorexia  (latinsky anorexia nervosa, z gréčtiny an – zbavenie, nedostatok; orexis – chuť) je duševná choroba spočívajúca v odmietaní potravy a skreslenej predstave o svojom tele. Spolu s bulímiou sa radí medzi tzv. poruchy príjmu potravy.

 

Na túto tému sme sa už aj tu na fóre bavili viac krát, ale myslím si, že tomu chápem teraz z iného uhla pohľadu.

Človek, ktorý má problém pribrať, resp. to dotiahne až do stavu anorexie, má väčší problém než obézny človek. Ale je to prípad od prípadu a nemôžem to ani ja a ani nikto generalizovať.

 

Človek, ktorý má problém pribrať prichádza o kvantá energie a ak by sme to svetlo, ktoré z neho žiari mohli vidieť, tak svieti ako vysokovýkonný reflektor.

Problém je v jeho "batérii". Nedokáže energiu z jedla udržať. Musí vyrábať kvantá ATP.

Je to určite aj problém s hydratáciou, proteinmi a redoxom.

Idem rovno k veci ako by sa dal tento problem riešil:

Základ je prostredie EMP.

Teraz je síce leto a slnko vie veľa pomôcť, ale čo z neho má taký človek, ak zle spí, vystavuje sa mu málo a nedostatočne. 

Získat elektróny sa dá aj uzemnením a to je mega dôležité.

 

A teraz strava: 

Jesť na kvantá? Môže to pomôcť? Jasne, že nie!!! Ani to do Anorektika nedáte. 

IDE TU O EFEKTIVITU.

Jedniznačne treba stravu simplifikovať na čo najviac jednoduchú s prioritou na kvalitné proteiny. 

Aj keď je leto, strava musí byť keto. A chlad tu musí byť zaradený tiež.

Jaro ty máš  už veľa xyz článkov kde si vie každý dohľadať o čom tu píšem.

Mňa však zaujíma toto a položím Ti otázky:

 

Citujem Ťa z článku o cholesterole:

https://jaroslavlachky.sk/hormony-3-cholesterol-a-jeho-rozdielny-objem-hmotnost-a-energia/

"Nezabúdaj, že čím menej bezhmotnostnej energie príjmeš (mysli na svetlo-fotón), tým viacej jej potrebuješ uskladniť vo forme hmoty (pomysli na vodík a podkožný tuk). A naopak, čím menej svetla máš a čím viac z teba a tvojich mitochondrií uniká, tým viac musíš zvýšiť hmotnosť a uskladniť viac vodíka".

Toto pre platí pre človeka, ktorý pribrať podkožný tuk vie. Ale neplatí to pre anorektika! Hm? Čo povieš?

1. Kedy a čo sa stane , že miesto priberania podkožného tuku, začne energiu strácať v obrovských kvantách?

2. Ak by sme predpokladali človeka, ktorý má dobré hodnoty D vitamínu ( aby mohol začat s adaptáciou na chlad ), tak keto strava aj s tukmi mu neuškodí, ale pomôže. Jaro, mám pravdu?

3. Otázka z iného súdka, ale súvisí s témou:

Ak je leto ( ale nemusí byť )a človek ( trošku s nadváhou ) ako tak trávi čas aj na slnku, ale cholesterol LDL má stále  vysoký a HDL nízky a teda má hustú krv, zlý spánok a veľa stresu,tak dokáže Kvázi Keto strava pomôct, ale tu by som tuky veľa nepridával, lebo ani D vitamín taký človek vysoko nemá a má vysoké TAG. Skôr sa zamerať na kvalitné proteiny, vlákninu zo sezóznej zeleniny, vodu. 

Prečo nepridávať veľa tukov? Podľa mňa kvôli nízkemu Dčku a zápalom. Skôr sa jedná o tzv. lowcarb stravu ( šedá zóna ). Ani keto a ani vysoko sacharidová  strava. Skôr to vystihuje slovo hladovka.

Okrem stravy tu je nutné aj grounding a zlepšivať spánok.

Čo si myslíš o mojom pohľade?

4. Dokáže Keto alebo low carb strava ( bez vela slnka a uzemnenia) pomôcť pre obe prípady ( anorexia, obezita )

Dôležité je všetko robiť konzistentne ale ani poctivosť v stravovaní nepomôže, ak EMP sa nezmení. 

Máš Jaro na to svoj postoj?

Ďakujem za odpovede:)

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 31. júla 2022 8:13
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky 💪 Aj kosti samotne, tu zohravajú úlohu a urcite nie malu.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 31. júla 2022 9:20
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 
Publikoval: @empigo-osobny-trener-kosice

2. Ak by sme predpokladali človeka, ktorý má dobré hodnoty D vitamínu ( aby mohol začat s adaptáciou na chlad ), tak keto strava aj s tukmi mu neuškodí, ale pomôže. Jaro, mám pravdu?

Vzdy tu ide aj o LEPTIN, ktory maju tazko priberajuci ludia priliz malo. Obezni ludia opacne ( rezistencia ).

LC, ci Keto dokaze citlivost na leptin zlepsit. Tu je v podstate dalsi kluc.

@jaroslavlacky Jaro, dakujem za tvoje postrehy k mojim poznamkam.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 31. júla 2022 10:22
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@empigo-osobny-trener-kosice Som zvedavý aj na postrehy ďalších, či sa pridajú 😉 

 
Publikované : 31. júla 2022 10:26
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice

Štíhli aj obézny človek = Leptínová rezistencia
 
Avšak oba prípady sú rozdielne. 
 
Čiže, aj človek s nadváhou, aj človek s anorexiou strácajú priveľa energie späť do svojho okolia pomocou vyžarovania energie absolútne čiernym telesom (Žiarenie čierneho telesa je tepelné elektromagnetické žiarenie vo vnútri alebo okolo telesa v termodynamickej rovnováhe s prostredím, vyžarované čiernym telesom.), no miesta, odkiaľ túto energiu strácajú, sú rozdielne, čo určuje aj fenotyp danej choroby. Obézny majú tento problém zvyčajne v pečeni a potom v adypocytoch po tele a štíhli majú tento problém na úrovni hypotalamu mozgu, a v niektorých ďalších častiach (podľa mňa predovšetkým blízko tretej mozgovej komory, kam sa napĺňa mozgomiešny mok).
 
 
Keď vezmeš napr. obézneho človeka, on má jednoducho desynchronizovanú pečeň s mozgom a ďalšími časťami, vďaka čomu nedokáže dobre energiu využívať a viac jej stráca. Nedokáže svoje mitochondrie dobre recyklovať ani zahubiť, musí teda fungovať na starých mitochondriách, ktoré nie sú schopné betaoxidovat, ani využívať dobre glykolýzu, čo znamená, že zvyčajne využívajú iba reverzný flow, alebo ani ten. Jednoducho tvoria priveľa voľných radikálov, no žiaľ, nevedia ich využiť. 
 
Nezabúdaj, čo som jasne písal v článkoch o športe a tréningu a o tom, Prečo športovci nepotrebujú sacharidy.
 
 
Mitochondrie tvoria voľné radikály schválne a v istých situáciach viac a v iných menej. Keď využívajú reverzný flow, vtedy ich tvoria najviac. Avšak tieto voľné radikály sú rozdielne a na to, aby ich mitochondrie vedeli využiť, musia vytvoriť správne a paramagnetické voľné radikály. No a na to potrebujú čo? Adekvátny  a stabilný flow elektrónov skrz komplex jeden, adekvátnu zásobu NAD, ktorý zredukujú skrz koenzým Q a tiež prechodný kov uprostred komplexu, ktorý obsahuje elektróny v orbitále D, ktoré vedia byť delokalizované a absorbujú aj ťahajú tieto elektróny, ktoré im odovzdajú svoju energiu a spravia voľný radikál v trilpet stave. 
 
O tomto niečo hovorím aj v novom webinári, keď rozprávam o medi, takže tam dostaneš doplnenie. Pointa však je, že ak človek nemá túto donášku elektrónov a nemá správne magnetické pole okolo, tieto voľné radikály sa v danom komplexe vďaka prechodnému kovu nevytvoria. To znamená, že človek neustále konzumuje potravu, ktorá donáša elektróny do mitochondrie, ktorá z nej voľné radikály tvorí, no nie také ako superoxid, ktorý by jej pomohol sa opraviť a zrecyklovať, ale naopak napadá jej lipidy, aminokyseliny a oxiduje ich a celá mitochondria aj bunka sa potí, zväčšuje a stráca sa disfunkčnou. Preto človek začína viac priberať a to hlavne v adipocytoch (ak je pomerne v poriadku a hlavne na úrovni mozgu). Práve tam sa totiž tvorí leptín, ktorý telo následne vytvorí viac, ten dá mozgu viac signálu a mozog sa stáva rezistentnejším, čím viac telo priberá, atď.
 
Ak je človek naopak rezistentný na úrovni mozgu, respektíve je to oblasť, ktorá má viac zlých mitochondrií, jeho telo nedokáže získať stimul na to, aby kompenzovalo straty energie a pribrať a tak jednoducho potrava ním iba prechádza a energia uniká. On následne tuk nepriberá, tvorí menej leptínu, ktorý sa do mozgu nedostáva takmer vôbec a mozog je na tom ešte horšie. 
 
 
Rozdiel je teda v tom, že ak by si pod špeciálnu kameru alebo fotonásobič dal obézneho a anorektika, tak obézny svieti najmä od krku dole a anorektik opačne.
 
Publikované : 1. augusta 2022 8:19
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Čiže keď sa pýtaš, či jesť kvantá jedla pomôže, odpoveď je nie. Pomôže jesť správne jedlo a to DHA a kvalitný proteín, najmä cystín. Nezabúdaj, že DHA je v každej membráne v našom tele okrem jednej (vieš akej). Čo tam robí? Generuje el. prúd, ktorý následne generuje magnetické pole. Čo vieme o slnku? Že neustále vypúšťa fotóny.
 
Protóny v jadre slnka postupujú fúziu, generujú neutrína aj fotóny. Vieš, čo je zaujímavé? Že niektorý fotóny, ktoré boli vyprodukované hlbšie, sa zo slnka dostanú až za statisíce rokov. Dôvod je silné EM pole fotosféry slnka, ktoré ich tam drží. Niečo podobné sa deje v mitochondrii. Ak je okolité jej vlastné napätie skrz membránu nízke, všetko zvnútra uniká von, pretože to tam nič nedrží. 
 
Ak človek neverí, že z mitochondrie uniká svetlo, stačí ak vylezie do studenej vody. Začne sa triasť a ak na seba dá termálnu kameru, uvidí sa červený, pretože z neho uniká infračervené svetlo alias teplo. Toto je forma svetla ktoré nevidíme. Rovnako nevidíme BIO fotony v rozmedzí UV s extrémne nízkou frekvenciou. Toto je niečo, čo vieme ešte z 30 rokov minulého storočia vďaka pokusom s cibuľou a ďalším Ruským experimentom. No v nutričnej sfére sa o tom moc nehovorí.
 
 
Musíš si uvedomiť, že ten lokálny Redox (el. napätie) na membráne mitochondrie je to, čo drží aj koriguje veci dnu. Fotón = nosič EM sily. To znamená, že vonkajšie EM pole ho tam udržuje. Práve o tomto boli aj články o delta psí, ktoré som prirovnával k tlaku v hadici (vyšší verzus nižší). 
 
 
K citácií článku skúsim to ešte rozvinúť:
 
"Nezabúdaj, že čím menej bezhmotnostnej energie príjmeš(mysli na svetlo-fotón), tým viacej jej potrebuješ uskladniť vo forme hmoty (pomysli na vodík a podkožný tuk). A naopak, čím menej svetla máš a čím viac z teba a tvojich mitochondrií uniká, tým viac musíš zvýšiť hmotnosť a uskladniť viac vodíka".
 
Kade prechádzajú elektróny na vnútornej membráne? Cez komplexy. Tieto komplexy sú z proteínov a v skutočnosti sú to tzv. Maxwellove démony. O tomto som moc zatial nepodal ani nerozprával, takže to nechajme tak. No pointa je, že cez tieto komplexy prechádzajú elektróny od komplexy jeden po štyri za účelom zredukovať kyslík a vytvoriť vodu.
 
 
 
Einstein svetu ukázal, že svetlo a jeho rýchlosť je limit. (Toto v skutočnosti nie je tak úplne pravda, pretože sú isté výnimky, kedy môže ísť elektrón dokonca rýchlejśie ako je rýchlosť svetla, ale opäť...k tomuto som Vám ešte nehovoril, takže to nejdem rozoberať).
 
Čiže čím viac sa pohybujeme ako  C, tým menšia hmotnosť a tým menej času zažijeme. Keď sú teda komplexy v poriadku, elektróny sú prírodou u spôsobené tak, aby cez ne tunelovali rýchlosťou svetla (dokonca aj rýchlejšie). To je prípad, keď sme zdraví a čas hrá v náš prospech. Keď sa naopak komplexy vzdialia, kvantové tunelovanie elektrónov je narušené a s nimi aj čas. Cirkadiánny čas. To znamená, že orgán a časť tela nie je synchrónna s hodinkami v mozgu a človek začína strácať viacej energie.
 
 
 
E = m . c 2 . E – je značka pre energiu, m –znamená hmotnosť, c – je rýchlosť svetla. Toto platí vždy a všade.
 
Množstvo energie telesa je rovné súčinu jeho hmotnosti a druhej mocniny rýchlosti svetla v prostredí, kde sa teleso nachádza. Na základnej škole sa každý naučil pracovať s jednoduchými rovnicami. Ak napíšem E = m, môžem ich aj prehodiť. Takto: m = E. Strany rovnice môžeme prehodiť.
 
Rovnako môžem premiestniť pôvodnú a napísať m . c 2 = E. Teraz čo  nám táto rovnica hovorí. Po prvé – energia (E) je rovná súčinu hmoty (m) a rýchlosti svetla na druhú. Čo to znamená? Keď sa nejaká hmota bude pohybovať rýchlosťou svetla stane sa z nej SVETLO a naopak, keď sa SVETLO spomalí stane sa z neho HMOTA.
 
 
Ak niekto neverí, dám zopár príkladov. Odkiaľ  pochádza strom? Mám namysli jeho „hmotu“, jeho mohutné hrubé konáre, drevo, ktoré je pevné hmatateľné a dokonca z neho môžeme postaviť dom, alebo s ním zakúriť v peci. Hmota stromu pochádza zo slnka. Slnečné lúče vytvoria chemickú väzbu medzi uhlíkom zo vzduchu a vodíkom z vody, ktorá vytvorí drevo. Ak zasadíme semeno stromu do kvetináča, budeme ho polievať, sledovať a pravidelne vážiť (pokým strom nebude mať jeden kilogram), zistíme zaujímavú skutočnosť. Množstvo vody a hliny, ktoré z kvetináča ubudlo pokým strom takto vyrástol je rovné asi 37 gramom. Ten kilogram hmoty, ktorý sa vytvoril pochádza predovšetkým z plynov zo vzduchu a svetla.
 
 
Každý živočích aj každá bunka na planéte svetlo vylučuje. Množstvo vylúčeného svetla dokonca koreluje s komplexnosťou organizmu. Napríklad zvieratá a rastliny vylučujú každú sekundu približne 100 fotónov na každý cm2 , zatiaľ čo ľudia iba 10. Čím si zdravší, tým je vylúčené svetlo vyššej vlnovej dĺžky s menšou energiou. To znamená, že vylúčiš menej energie a viac v tele využiješ. Infračervené svetlo nesie menej energie ako UV. Zdravý človek vylučuje veľa infračerveného svetla. Čím si na tom horšie, tým vylučuješ viac svetla. Obézni ľudia ho vylučujú najviac z celého tela a anorektici z mozgu a srdca. Inými slovami, chorí a obézni ľudia vylučujú svetlo s väčšou energiou.
 
Teraz to prevráťme na hviezdu na oblohe, ktorá tiež tvorí svetlo, pretože má svojom jadre protóny, podobne ako naša mitochondria - slnko.
 
 
Keď naše slnko začne míňať protóny (vodík v jadre) jeho vnútorné vrstvy sa začnú rúcať, čo stlačí jadro, čím sa zvýši tlak a teplota v jadre hviezdy (vyššia teplota = zápal). Toto trvá nejaký čas, kým sa jadro hviezdy zrúti. Vonkajšie vrstvy materiálu hviezdy sa následne roztiahnu smerom von a hviezda sa zväčšuje viac, než kedykoľvek predtým – niekoľko stokrát viac! Takýmto spôsobom začína hviezda tvoriť a spaľovať aj ďalšie prvky, a tiež sa mení jej frekvencia vyžarovaného svetla,... a proces pokračuje až kým sa nedostane k jadre - železu a Niklu, ktorý absorbujú masívne množstvo rádio a mikrovlnných frekvencii, ktoré hviezda vyžaruje, čím zvýši teplotu a tlak ešte viac, a hviezda exploduje ako Supernova.
 
 
Teraz si to pretav na ľudský organizmus. Napr. keď má človek infarkt a jeho srdce sa zväčší. Alebo keď si vyvrtneme členok a chodidlo opuchne. Alebo keď strácame energiu z mitochondrii a priberáme.
 
Aký je tu trend? Zmena veľkosti, no tiež aj vzrast Entropie.
 
Kým je Entropia v bunke alebo hviezde organizovaná (negatívna Entropia), objem je nižší a rovnako teplota. Keď sa však entropia zvyšuje, pretože vysielame viac energie z "deravej" mitochondrie, Entropia vzrastá, s ňou aj objem a s ním aj teplota a koncentrácia protónov, nad ktorými nemáme kontrolu, pretože nie sú okolo reverzne micely vody, ktoré by protóny presúvali.
 
Presne o tomto je vyžarovanie energie absolútne čiernym telesom. Vo fyzike jestvuje totižto vzťah medzi energiou a teplotou a tiež medzi teplotou a vlnovou dĺžkou. Napr. 1 eV energia = vlnová dĺžka 1 mm (IČ), zatiaľ co jeden KeV = 1 nm (extrémne nízke UV). 1 eV = 10 tisíc Kelvin, a izbová teplota (cca 300 K) = energia cca 0,025 eV
 
 
To ukazuje, ako telesá pri rôznych teplotách budú mať tendenciu vyžarovať na rôznych vlnových dĺžkach: čím je teleso teplejšie, tým je vlnová dĺžka kratšia. Napríklad, keď prúd preteká vláknom drôtu a ohrieva ho, bude najprv vyžarovať teplo vo forme infračerveného žiarenia – a keď sa zohreje, asi o tisíc stupňov, začne vyžarovať viditeľné svetlo a osvetliť miestnosť. Takto pracujú aj bežné inkadescentne žiarovky alebo kováč v dielni, keď kuje železo. Ak niekto niekedy videl železo v peci tak vie, že najskôr svieti červeno, potom prechádza k modrej až fialovej. Dôvod je jeho rastúca teplota a unikajúca energia fotonov.
 
Horúce plyny v blízkosti Slnka môžu vyžarovať dokonca až röntgenové lúče; niektoré extrémne horúce hviezdy vyžarujú gama lúče, ktoré aj meriame a počas noci ku nám v malom množstve občas prenikajú. Toto je naše prirodzene občasné Prírodné EMP.
 
Kedykoľvek teda niečo stráca energiu, zväčšuje sa. Tiež to však platí aj naopak. Práve preto sa napr. v spánku náš mozog scvrkáva a je to dobrá vec,
 
Vedci v štúdií nižšie zistili, že spánok poskytuje čas, keď sa mozgové synapsie – spojenia medzi neurónmi – zmenšia takmer o 20 percent. Počas tejto doby synapsie odpočívajú a pripravujú sa na ďalší deň, keď budú silnieť a zároveň prijímať nové vstupy - to znamená, že sa učia nové veci. Bez tohto resetovania, známeho ako „synaptická homeostáza“, by sa synapsie mohli preťažiť a vyhorieť, ako napríklad elektrická zásuvka, do ktorej je pripojených príliš veľa spotrebičov, uviedli vedci v danej štúdií.
 
 
 
 
Práve preto, keď si napríklad v hlave vybavíš nejakého obézneho človeka, myslím prirodzene obézneho (viac podkožného tuku a nie viscelárne), tak mávajú často dobrú pamäť, dokonca aj v starobe im to páli a naopak, štíhli ľudia, extrémne štíhli, alebo cukrovkári, s veľkými bruchami (viscelárna obezita) majú pamäť veľmi zlú a majú skôr diagnostikovaný aj Alzheimer.
 
Publikované : 1. augusta 2022 8:22
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
  1. Čiže kedy a čo sa stane že miesto priberania tuku začne strácať energiu?
 
Nesprávne formulovaná otázka. Energiu stráca už predtým no nastáva desynchronizácia v tom čo sa deje na úrovni mozgu a na úrovni pečene, pankreasu a adypocitov.
 
Len si spomeň na voľné radikály, spomenuté vyššie. Ten superoxid s elektrónom so spinom hore v pankreasi, ktorý vylučuje inzulín, je prepojený s atómom kyslíka, či DHA v hypotalame mozgu ktorý má elektrón so spinom dole. Ak tento proces rozbijeme, orgán hore, nevie čo sa deje dole. Orgán hore (mozog) stráca veľa energie svetla (v rôznych vlnových dĺžkach), zatiaľ do tkaniva nižšie nedokážu sprostredkovať inzulínovu signalizáciu, ani jeho správne vylúčenie a zabezpečiť zvyšku tela pribrať to, čo človek stráca.
 
Publikované : 1. augusta 2022 8:22
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
2. Musíš špecifikovať, čo je to dobrá hladina vitamínu D, ale inak áno. Nesmieš zabúdať, že kedykoľvek Redox (delta psí) v mitochondrii klesá, znižuje sa jej magnetické pole a uniká z nej viac bio fotónov v spektre UV. Čo to znamená? Že mitochondria stráca napätie kyslíka a teda nie je schopná jednak regenerovať dostatok NAD+ ale tiež priťahovať kyslík, aby tvorila vodu. 
 
To znamená iba jednu vec. Že mitochondria prichádza o magnetizmus. No a aké 2 veci vieš využiť na zvýšenie magnetizmu? Chlad alebo ketogénnu stravu. 
 
Viac tuku = viac vodíka = viac elektrónov = vyšší flow elektrónov = vyšší magnetizmus mitochondrie = viac pritahnutého kyslíka = zvýšenie napätia kyslíka = kompenzácia pseudohypoxie a poklesu NAD. Toto priamo vysvetľuje aj včerajšiu otázku Lukáša o potápačoch a benefitoch potápania:  https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/pytaj-sa-spytaj-sa-jara-na-cokolvek/potapanie-hyperbaricka-oxygenoterapia/
 
 
Keď má človek nedostatok proteínu NAD+ (buď z nadbytku sacharidov mimo sezóny alebo nadbytku EMP), jeho prvý komplex nefunguje. To znamená, že môže využiť buď reverzný flow, alebo druhý a tretí komplex a teda proteín a tuk
 
Publikované : 1. augusta 2022 8:23
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @empigo-osobny-trener-kosice

Otázka z iného súdka, ale súvisí s témou:

Ak je leto ( ale nemusí byť )a človek ( trošku s nadváhou ) ako tak trávi čas aj na slnku, ale cholesterol LDL má stále  vysoký a HDL nízky a teda má hustú krv, zlý spánok a veľa stresu,tak dokáže Kvázi Keto strava pomôct, ale tu by som tuky veľa nepridával, lebo ani D vitamín taký človek vysoko nemá a má vysoké TAG. Skôr sa zamerať na kvalitné proteiny, vlákninu zo sezóznej zeleniny, vodu. 

Vysoký LDL a nízky HDL + TAG = ukradnutý pregnenolónový syndróm. Telo nie je schopné cholesterol premeniť, čo môže byť z viacerých dôvodov: nie je v krvi dosť sýri, príliš degradovaný vitamín A (mysli priveľa modrého svetla), príliš nízky FT3 (mysli málo UVA svetla a konverzia tyrozínu), nie je tam dosť vody, nie je tam dosť DHA!
 
Kolagén + Voda = Batéria
 
Slnko = nabíjačka
 
DHA = spojovacie káble
 
Ak je u človeka aj v lete takéto niečo, jedná z veci v rovnici vyššie chýba. 
 
Voda v blízkosti kolagénu + IČ = EZ. 
 
 
Pri proteíne budú hydroxylové anióny, kďežto ďalej budú hydroniové ióny. Uprostred bude EZ. EZ absorbuje 270 nm, čo je hlboko v UV. Čo buduje vitamín D? UV. Presne preto považujem u ľudí ich vitamín D za synonimum ich batérie v tele a vždy ho chcem vidieť reálne zmeraný!
 
Čiže áno, Voda je priorita číslo jeden a kvalita vody (podľa kontextu, buď dokonale filtrovaná, alebo minerálna, chladná,...).
 
Publikované : 1. augusta 2022 8:24
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @empigo-osobny-trener-kosice

4. Dokáže Keto alebo low carb strava ( bez vela slnka a uzemnenia) pomôcť pre obe prípady ( anorexia, obezita )

Dôležité je všetko robiť konzistentne ale ani poctivosť v stravovaní nepomôže, ak EMP sa nezmení. 

Pre prvý prípad nie. Sacharidy s dostatkom slnka sú v skutočnosti v sezóne veľmi prospešné a to hlavne kvôli navýšeniu hladiny leptínu v sére. 
 
V druhom prípade, pri obezite (záleží samozrejme o aký prípad a choroby sa jedná), tam je to lepšie a zvyčajne benefičné, no nepovedal by som ani tak priamo keto, či lowcarb strava, ako skôr "vodná strava". Teda 80 - 90% príjmu vody a zvyšok tuk/proteín!
 
Na kvalite vody samozrejme záleží a odvýja sa to od veku a zdravia človeka, no hrá tam veľkú úlohu. 
 
Publikované : 1. augusta 2022 8:24
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 
Publikoval: @jaroslav-lachky

Keď má človek nedostatok proteínu NAD+ (buď z nadbytku sacharidov mimo sezóny alebo nadbytku EMP), jeho prvý komplex nefunguje. To znamená, že môže využiť buď reverzný flow, alebo druhý a tretí komplex a teda proteín a tuk

V prvom rade, dakujem za odpovede Jaro!  NAD+ je samozrejme podstatny subjekt v procese. Prinadmernom prijime proteinu vznikne GNG glukoza, cize ta nebude vyuzita cez prvy komplex? Resp. vodik z takejto glukozy bude vyuzity len v cytoplazme mimo mitochondriu? Je tu jasne riziko hypoxie ale aj dehydratacie.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 2. augusta 2022 20:42
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice môže aj nemusi byt využitá, závisí od koncentracie laktátu a pyruvátu Miro 👍

 
Publikované : 5. augusta 2022 9:31
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 
Publikoval: @jaroslav-lachky

môže aj nemusi byt využitá, závisí od koncentracie laktátu a pyruvátu Miro 👍

jj, laktat je fajn ale musi byt aj pecen funkcna...

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 5. augusta 2022 11:43
Zdieľať: