NIR a cervene svetl...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

NIR a cervene svetlo proti parazitom?

9 Príspevky
4 Užívatelia
4 Likes
48 Videní
Liv
 Liv
(@liv)
Príspevky: 18
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahojte, rýchla otázka- je aj parazit prokaryot? Zaujíma ma, či je možné použiť proti nákaze parazitom infra panel a slnko ako prevenciu ked bola osoba v kontakte s infikovanym.

z jarovej knihy Viem ze to funguje na vírusy a baktérie ale pri parazitom si nie som istá.

Ďakujem 

 
Publikované : 29. septembra 2023 8:52
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@liv parazitov je viacej tipov a zvyčajne sú to druhý života, ktoré už majú jadro aj membránu, takže patria medzi jedno alebo viac bunkové eukaryoty. 

No v nedávnom článku VOZ som schválne spomínal jednu zaujímavosť, ktorá sa týka aj tohto 

 
Publikované : 29. septembra 2023 9:01
Liv reacted
Liv
 Liv
(@liv)
Príspevky: 18
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslav-lachky nejedná sa o crevneho parazita ale kožného

 
Publikované : 29. septembra 2023 9:06
Zuzana Golitkova
(@zuzi-2)
Príspevky: 134
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslav-lachky zrovna som sa so znamou rozpravala o tom, ze kazdy z nas ma asi nejakeho v tele. A od teba uz viem, ze zalezi od naseho zdravia, ci tam prezije alebo nie. Ale ked uz teda mam podozrenie alebo chcem urobit preventivne opatrenie co mozem urobit? Este raz si precitam clanok, nieco sa mi mari, ze si hovoril, ale musim opat pozriet.

Ta znama bola na pobyte kde hladovali 11 dni pod dozorom a robili im aj crevne sprchy, kde videla aj volnym okom napr. skrkavky, ze mala.

 
Publikované : 29. septembra 2023 9:20
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi-2 no bola by si prekvapená keď zistíš, že podľa sú dokonca mnohé pre nás prospešné. Podobne ako niektoré vírusy, ktoré už v DNA máme, no sú nečinne a samé od seba sa nemnožia (prihoď ku VOZ #19 aj črevo a mozog #2)

 
Publikované : 29. septembra 2023 9:31
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @liv

@jaroslav-lachky nejedná sa o crevneho parazita ale kožného

Jj, najmä protozoa. Aj malária sa prenáša podobne 

 

 
Publikované : 29. septembra 2023 9:32
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Malé doplnenie aj k tejto téme. Dokáže naše telo, respektíve jeho bunky a mitochondrie vyprodukovať vlastne UV? Napríklad aj na základe dostatku červeného a infračerveného svetla, ktorého sa ku nám mimochodom zo slnka dostáva až cca 70 % z celkového (keď sa to vezme na množstvo fotónov/cm/sekundu).???

Vysoko-konverzná luminiscencia je proces premeny dlhovlnovej dĺžky (napr. blízkeho infračerveného (NIR) svetla) na krátkovlnnú (napr. viditeľné svetlo a ultrafialové (UV) svetlo) absorbovaním viacerých fotónov s nízkou energiou, aby sa emitovali vyššie energetické fotóny. 

Presne o tomto som písal v novom dôležitom článku Epigenetika #12.

Spomínaš si, ako som viackrát prirovnával kvantový výťažok ku výplate? Napríklad, že keď niekto zarobí 1000 eur a na nájom minie 800, ostane mu 200? Toto je jeho kvantový výťažok (v skratke napísané). To je verím každému jasné. Z 1000 eur, ktoré dostane, totiž niečo vždy minie a ostane mu menej, však?

 

Odpoveď je áno, avšak osobne som trochu sklamaný, pretože ku dnešnému dňu nikoho z Vás, či už súkromne, v komentároch, no webinári,… nenapadol základný matematický trik. Z 1000 eur, ktoré dostaneme, z ktorých niečo minieme síce 2000 eur nespravíme, no ak do rovnice pridáme parameter ČAS, vtedy to neplatí. Pýtaš sa ako to myslím? Jednoducho.

Ak týchto 1000 eur totiž dostávaš pravidelne (napr. výplata) a si šikovný, v jednom bode, napr. o niekoľko mesiacov, z nich už 2000 eur spraviť dokážeš. To znamená, že svoj kvantový výťažok dokážeš mierne zvýšiť na základe vstupu, aký dostávať v rámci času.

No a podobným spôsobom dokážu naše bunky premeniť červené a infračervené svetlo, ktorého dostanú niekoľko Joulov na viac energetické UV svetlo. To znamená, že dokážu frekvenciu zdvojnásobiť (vlnovú dĺžku rozdeliť) a napr. z takéto červeného svetla okolo 670 až 696 nm dokážu spraviť hlboké UVA s vlnovou dĺžkou 335 až 348 nm.

Len tak mimochodom, toto nie je nová správa, pretože experimety a štúdie boli robené ešte niekoľko desaťročí dozadu, avšak málokto číta ruské, či iné zahraničné knihy, kde je o nich písané.

 

 

 

Možno teraz lepšie rozumieš aj tomu, prečo je červené svetlo extrémne dôležité a prečo mi je ľúto, keď vidím mnoho aj Sk a CZ odborníkov, ktorí rozprávajú o modernom biohackingu, o strave, či mitochondriách, no ani raz nespomenú najdôležitejšie 2 funkcie mitochondrii: Tvorba Vody a tvorba svetla.

Tvoria najmä červené a IČ svetlo. Aj preto vedia v istých situáciách spustiť svoj Reverzný tok elektrónov, ktorý využijú napríklad imunitné, či svalové bunky na produkciu ROS, a tvorbu UV svetla. Žeby bol aj toto dôvod, prečo sa mnohé imunitné bunky - biele krvinky, združujú vo veľkom v položke, hoci pochádzajú z čreva? A žeby preto naozaj komáre vedeli koho uštipnut a rovnako mnohé parazity?

 

Parazit je organizmus, ktorý žije na hostiteľskom organizme alebo v ňom a dostáva potravu od svojho hostiteľa alebo na jeho úkor. Existujú tri hlavné triedy parazitov, ktoré môžu spôsobiť ochorenie u ľudí: protozoa (prvoky), helminty a ektoparazity.

 

Protozoálne parazity sú tie, ktoré často bývajú na povrchu a na koži. Mnoho parazitických prvokov a helmintov používa kožu alebo oči ako vstupnú bránu. Niektoré sa môžu fyzicky zavŕtať do kože alebo sliznice oka; iné porušujú kožnú bariéru bodnutím hmyzom. 

Zároveň môžu prežiť pri bežných okolitých podmienkach. Obzvlášť na potravinách, keď si napr. v chladničke, keď sú spojené s celým radom substrátov. 

Aj v dôsledku toho sa na inaktiváciu protozoálnych parazitov v potravinách, vode a environmentálnych systémoch používajú rôzne Postupy ako ich eliminovať. Bežne používané ošetrenia, ktoré ovplyvňujú prežitie alebo odstránenie protozoálnych parazitov, zahŕňajú zmrazenie (mysli chlad), zahrievanie (mysli vystavenie sa teplu), filtráciu, sedimentáciu, UV svetlo, ožarovanie, vysoký tlak (mysli potápanie) a ultrazvuk (mysli sonolumunescrencia a shumann).

 

Aká je pointa? Naše telo je otvorený ekosystém, ktorý si z okolím neustále vymieňa teplo, UV (aj iné tipy svetla), a tiež informácie skrz OMH vylučujúcich fotónov. 

Žeby preto naše telo dokázalo produkovať aj vlastné UV svetlo a dokonca aj UVC svetlo, ktoré je veľmi "dezinfekčné a sterilné"? Napríklad takých 270 nm (okrem iného)? 

 

 

 
Publikované : 3. októbra 2023 10:56
Liv reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

Čo má spoločné včerajšia Nobelova cena za fyziku, kvantová biológia a naša imunita? Toto. Prvé dve si uvedomujú dôležitosť svetla a tretia je ich dôsledkom. 

 

Nobelovu cenu za fyziku za rok 2023 v utorok, 03.10.2023, získali francúzsky fyzik Pierre Agostini, fyzik maďarského pôvodu Ferenc Krausz a francúzska fyzička Anne L’Huillierová za experimentálne metódy vo výskume dynamiky elektrónov v hmote. V podstate demonštrovali spôsob, ako vytvoriť extrémne krátke pulzy svetla, ktorými možno nahliadnuť do sveta elektrónov a ich pohybu.

Ak si na mojom blogu dlhšie, vieš prečo je táto Nobelovka pre mňa dôležitá. Jeden z prvých článkov na blogu som totiž napísal takmer 4 roky dozadu o tom, čo je Kvantová Biológia (koniec koncov, roky predtým som napísal aj celú knihu Kvantová Biológia), no v článku som napísal túto vetu:

 

Všetky biochemické reakcie (spaľovanie glukózy, tvorba a prepis DNA, apod.) prebiehajú v mikro až nanosekundách, no o ich priebehu, smere, aj celom dianí, je rozhodnuté ešte pred tým. Rozhodujú o nich fotonické procesy, ktoré prebiehajú v atto až femtosekundách.“

 

Ako teda vidíš, aj vďaka tejto práci a Nobelovej cene sa slová opäť raz potvrdzujú.

 

Pamätaj si - Absencia dôkazu nikdy neznamenala absenciu efektu.

 

Dodnes sa vo svete vedy akceptuje hlavne „mainstream“ a zaužívaná dogma, že je to najmä skúmanie chemickej reakcie a hľadanie spôsobov ako ich ovplyvňovať, napríklad pomocou lieku, ktorý „targetuje“ nejaký gén, apod., čo je zodpovedné za zdravie populácie. Verejne prezentujeme, že pomocou skúmania chemických väzieb a molekúl dokážeme prísť na to ako naše telo funguje a prečo máme niektoré zdravotné problémy, aké máme a následne ich zmeniť.

Ako však vidíš, nie je tomu úplne tak a aj samotná veda, v tomto prípade fyzika, dáva odpovede biológii a teda aj medicíne.

Ako už odomňa verím vieš, biológia nie je základná veda. Fyzika totiž diktuje Biológiu, no a tvar, rozmer a zakryvenie priestoru zasa diktujú fyziku, ktorá je aplikovaná na danú biológiu. To znamená, že rozdiel medzi Newtonovým a kvantovo mechanickým svetom určuje rozmer, v akom sa na priestor pozeráme a skúmame ho.

Presne preto bol pred smrťou podľa mňa aj Einstein nešťastný, keď nedokázal vysvetliť vlastnú teóriu relativity, s ktorou prišiel, tak ako by si predstavoval. Sám si totiž v tej dobe neuvedomoval, že aj teória relativity a s ňou tiež všetky fyzikálne zákony sú samé o sebe relatívne a závislé na merítku, v akom ich pozorujeme.

 

Naše bunky, aj mitochondrie sú veľmi malé a  subatomárne častice v nich ešte menšie.

To znamená, že skúmanie chemických reakcií a myslenie si, že vieme čo sa deje je rovnaké, ako sledovanie divadelnej hry na pódiu a myslieť si, že za oponov nik nie je, kto to riadi.

 

Všetkým chemickým reakciám totiž predchádza „niečo“, čo sa deje vo veľmi vysokých rýchlostiach, čo ich kontroluje.

To niečo je svetlo (fotóny), no a najväčším zdrojom na planéte Zem je predsa slnko, z ktorého „spaľovania“ koniec koncov pochádzame my všetci. 

 

P.S. Len tak mimochodom, deň pred tým, ako bola povšimnutá táto práca vo Fyzike, bola v pondelok udelená aj Nobelova cena za fyziológiu a medicínu (za rok 2023), ktorú získali americká biochemička maďarského pôvodu Katalin Karikó a americký imunológ Drew Weissman. Získali ju za výskum, ktorý viedol k vývoju prvých vakcín proti ochoreniu COVID-19 s technológiou mRNA. Zaujímavý paradox, však?…

Jedna cena, v pondelok, ktorá bola udelená za veľký prelom, ale aj „mainstream podporu“ jedného z najväčších biznissov farmaceutického priemyslu 21. storočia a druhá, v utorok, ktorá chtiac nechtiac poukázala na genialitu matky prírody, ktorá veľmi dobre vie, prečo život vznikol zo svetla a vďaka svetlu.

Svetlo je to, čo kontroluje aj našu natívnu a adaptívnu imunitu, ktoré rozhodujú aj o tom, ako zvládneme vírusové ochorenie, vrátane toho „najnovšieho“ a „najdesivejšieho“. Čakať teda, že nejaká umelo vytvorená vakcína, ktorá do nášho tela ešte aj (možno?) doručí zbytočné kovy pomôže, miesto uvedomenia si, že je to môj životný štýl, zvládanie stresu a prostredie, v ktorom som, je (podľa mňa) pri najmenšom nezmyselné…

 

Viac v novom článku:

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-13-nobelova-cena-za-fyziku-2023-a-kvantova-biologia/

 

 

 
Publikované : 4. októbra 2023 19:12
Zdieľať: