Červené svetlo pomo...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Červené svetlo pomohlo opraviť OKO a zlepšiť ZRAK

47 Príspevky
7 Užívatelia
8 Likes
317 Videní
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 

Ahoj Jarko poprosím ťa o vysvetlenie. Na strane 60 v tvojej knihe Spoznaj svohu biológiu je napísané: "Tým že sa modré svetlo ukáže ráno po červenom..."

1. myslel si po červenom, alebo po infračervenom?

2. melanopsín má zachytiť/absorbovať/ ráno spektrum modrej po zelenú/s.133/. Dobre tomu rozumiem- skoro ráno keď vychádza slniečko napriek tomu že spolu s IČ dominuje červená farba spektra, melanopsín potrebuje modrú až po zelenú/vlnová dĺžka 430-500nm/?

3. je niekde možné nájsť obrázky zachytené spektrometrom ako sa mení viditeľné svetlo v čase /jednotlivé vlnové dĺžky-farby/ od rána do večera?

Ďakujem

 
Publikované : 11. marca 2023 10:46
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@eika 

 

1. Áno po IČ

2. Áno, melanopsin potrebuje krátke vlnové dĺžky. Pozri spätne článok o Melanopsine. Všetko tam je:

https://jaroslavlachky.sk/category/melanopsin/

 

3. Áno Erika, minimálne tisíc som ich robil a rôzne pridával za posledné roky. Len pohľadaj, poogli s mojim menom, alebo hore cez vyhľadávač. Prípadne možno niekto ďalší ak má uložené hodí link kde.

 

 
Publikované : 11. marca 2023 13:27
Erika reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Tu je napr. čo som hneď našiel, toto bolo z týždňa dozadu zaujímavé obrázky. 

 

 
Publikované : 11. marca 2023 13:28
Erika reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Tu máš západ slnka (ten je iný ako východ):

 
Publikované : 11. marca 2023 13:28
Erika reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Tiež prejdi tento článok o okuliaroch Erika. Je tam toľko obrázkov, ktorých hodnota je nevýčisliteľná...

 

https://jaroslavlachky.sk/tipy-a-recenzie-na-okuliare-proti-modremu-svetlu/

 
Publikované : 11. marca 2023 13:32
Erika reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Ďalší pekný obrázok:

 

Ranné slnko, kde už je vidieť UVA (na spektrometri to 380 a vĺavo, kde už nemeria). Prečo je tento čas a aj predtým veľmi dôležitý v optimalizácií nášho tela a Zdravia? Čo mnoho ľudí nevie?

Naše tkanivá menia svoju transparentnosť vzhľadom na čas dňa a svetlo, akému čelia. 

 

Čo to znamená v ľudskej reči? Že ráno, kedy nie je UV svetlo, no prichádzajú prvé slnečné lúče s krátkou vlnovou dĺžkou ako je 430 až 460 - modré svetlo, je naše telo viac transparentné voči svetlu, ktoré dokáže skrz našu sklovinu a oko aj kožu dobre preniknúť a stimulovať sietnicovo hypotalamicko hypofýzny trakt k produkcii hormónov (viď 1. Work o Svetle). 

Tiež sa vtedy začína budovať štruktúra našej EZ a tiež sa vďaka týmto kratším vlnovým dĺžkam rozpája množstvo vitamínu A, aj DHA, recyklujú sa nám fotoreceptory, ktoré vtedy nepotrebujeme ako Rodopsin, či tyčinky, ale aj Melanopsin, ktoré sa tak pripravia "nanovo", aby neskôr, vo večerných hodinách mohli opäť plniť svoju prácu. 

 

Avšak tu prichádza veľké ALE.... tým, že naše tkanivá budujú väčšiu EZ, voda v nás sa stáva odlišnou, mení sa jej absorpcia (viac do UV) a tiež jej refrakcia (je menej ako tekutá voda a viac ako "zrkadlo"). To znamená, že vyžaduje väčší "TLAK" z vonku, ktorý jej zabezpečí krátkovlnné UV, ktoré následne rapídne pribúda. 

Čo ďalšie to znamená? Napríklad to, že naša transparentnosť tkanív je odlišná, čo znamená, že povrchy tela vyžadujú veľa dlhovlnných lúčov (mysli IČ), ktoré penetruje hlboko, aby sa dotklo každej mitochondrie a vodíka v nich (veľké AHA pre každého kto bude na 2. Worku o VODE) a tiež, že s príchodom večere, kedy odchádza UV a naše telo má zmenenú transparentnosť, potrebuje modré svetlo s vyššou vlnovou dĺžkou (až do 480 nm), aby stimulovalo Melanopsin, ktorý je už vtedy pripravený. Akonáhle toto svetlo melanopsin večer zachytí a vidí ten "prechod" do červenej (viď obrázok dole), krátkovlnné UV svetlo na našej pologuli nemá čo robiť...táto posledná veta je veľmi dôležitá pre každého, kto je členom už nejaký ten čas, pretože je to jeden z dôvodov, prečo (podľa mňa) šikovný človek môže využiť UVA žiarovky aj v istých "nezvyčajných" časoch dňa!

 

 

 

...môže byť aj toto dôvod, prečo sa dnes rozširuje toľko mentálnych problémov u ľudí, aj mladých ľudí, ktorých melanopsínový systém stráca svoju diurnálnosť a recykláciu, keď ich tkanivá vidia nonstop modré svetlo v rozsahu 435 až 465 nm a takmer nič iné?

 

 

 
Publikované : 12. marca 2023 9:59
Kuba Černý reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Update: 

Marcový webinár z prémium členstva na tému výber žiaroviek, je možné kúpiť aj pre nečlenov jednorazovo. Nájdete ho na Eshope

Odporúčam vidieť každému, hlavne kto nemá v pláne pridať sa medzi členov. Veľa cenných informácií po kope + webinár tam možno nenechám natrvalo!

 

https://jaroslavlachky.sk/eshop-produkty/zaznam-webinaru-z-premium-clenstva-tipy-recenzie-a-odporucania-na-ziarovky/

 

 
Publikované : 14. marca 2023 21:21
Stránka 3 / 3
Zdieľať: