Iba ženy prenášajú ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Iba ženy prenášajú mitochondrie na dieťatko

3 Príspevky
1 Užívatelia
1 Likes
108 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

 Môže žena (matka) ovplyvniť zdravie, chorobnosť aj život svojich detičiek a dokonca aj vnúčat ešte pred ich narodením, teda svojim životom ešte predtým ako otehotnie? Áno môže a dôvod prečo stojí v nadpise príspevku 👉 mitochondrie.       

                                     

Ak si žena a niekto sa ťa nabudúce spýta prečo robíš niektoré "čudné" veci, ako napríklad sledovanie východu slnka, chodenie na boso, nosenie okuliarov večer pred obrazovkou, dávaš si záležať na strave,... len preto že podľa spoločnosti tieto veci nie sú "normálne", môžeš mu definitívne povedať, že ti záleží na ďalšej generácií a preto sa staráš o svoj melatonin a tým aj mitochondrie. 👍    

 

Hormón melatonin je to najprioritnejšie, čo sa stará o zdravie tvojich mitochondrií a žena je jediná, ktorá svoj mitochondrialny genóm prenáša ďalej. Muž nie. Dôvod prečo bol napísaný v dávnejšom článku:

https://jaroslavlachky.sk/mitochondrie-2-preco-existuju-pohlavia/

 

 

https://phys.org/news/2021-05-mothers-offspring-height-lifespan-disease.html

 
Publikované : 18. mája 2021 14:14
Simona reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Pripájam ilustratívny obrázok, na ktorom to každý lepšie pochopí.

Tie farebné guličky si predstav ako mitochondrie (žlté=choré, modré=zdravé) a veľké gule sú bunky.

Ako na obrázku vidíš, každá bunka obsahuje JADRO s DNA, no rôzne mitochondrie. Tým, v akom stave mitochondrie so svojou DNA žena na dieťatko prenesie, do veľkej miery ovplyvní jeho život aj zdravie. 

 

 

 

 

Mitochondrie majú vo svojej DNA iba 37 génov (oproti našej jadrovej DNA, v ktorej je ich viac ako 20 tisíc), no iba 13 z nich sa týka dýchacieho reťazca.

 

 

Týchto 13 kľúčových proteínov v sebe nesie špecifický tvar KOMPLEXOV a ATP-syntázy, ktoré sú najlepšie uspôsobené na dané PROSTREDIE, v ktorom žena žije.

 
Publikované : 18. mája 2021 14:16
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Tu pripájam povinné video pre každého.

(Zlatí členovia, toto video berte ako "povinnú domácu ulohu", ak ho niekto z Vás stále nevidel.)

 

Odporúčam pozrieť celé, a pod nim pripájam aspoň výcuc 3 najdôležitejších minút aj s popisom. 

 

 

 

 

38:00 až 39:00

 

V tejto minúte si vypočuješ, že komplex 1 a komplex 2 vedú k úplnej zmene a mutácie bunky bez akejkoľvek zmeny jadrovej DNA. To znamená, že stačí ak sa pozmení niečo na kvantovej úrovni vo fungovaní dvoch komplexoch a celá bunka zmení fungovanie, bez akejkoľvek zmeny DNA, či zmeny génov v DNA. Mitochondria a jej komplexy sú to podstatné. Nie naše gény.

 

 

54:20 až 55:00

 

V týchto pár sekundách si vypočuješ niečo z práce Megan McManus o tom, ako sa zdravé mitochondrie usporiadajú a rozmiestnia okolo kvapky TUKU, na ktorej parazitujú a zároveň sa vnútorné membrány mitochondrií prepoja a vytvoria jeden veľký, synchronizovaný, oscilačný mechanizmus. Táto vibrácia je to, čo ťa udržuje ZDRAVÉHO a zároveň z teba robí „TUK SPAĽUJÚCU MAŠINKU“. Nie strava, ktorú ješ.

 

 

To znamená, že vzájomné prepojenie a vibrácia mitochondrií je zodpovedná za spaľovanie tuku a správny flow elektrónov. Ak je TVAR a FUNKCIA mitochondrií narušená, strava je irelevantná, pretože mitochondrie tuk nezoxidujú.

 

 

56:30 až 57:30

 

V tejto minúte sa dozvieš 2 dôležité veci. Za prvé, prečo sa plytvajú miliardy dolárov na výskum jadrovej DNA a hľadajú sa odpovede na choroby skúmaním génov, pričom je odpoveď v mitochondriách. A za druhé, že energetika mitochondrií je zodpovedná za to, či sa nejaké gény v jadrovej DNA prejavia alebo nie, respektíve či budú po celý život nečinné a budeme úplne v poriadku, alebo sa stanú činnými a vznikne vďaka nim patričná ADAPTÁCIA, ktorú nazývame „chorobou“, ako napr. rakovina.

 

 

(Webinár #13 o chlade a leptíne Vám túto poslednú vetu ojasnil úplne!!)

 

 
Publikované : 18. mája 2021 14:18
Zdieľať: