Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Omega 3 a 6

30 Príspevky
6 Užívatelia
11 Likes
184 Videní
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 
Publikoval: @jaroslavlachky
Publikoval: @eika

Jarko, čo si myslíš o tomto oleji z mikrorias?

 

 

Vyhodené peniaze Erika 

Ďakujem

 
Publikované : 5. septembra 2021 13:37
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

Rado sa stalo.

S čítaním super a kľudne sa pýtaj. Ja práve preto vždy usmerňujem, aby človek vedel, s čím sa pri danej otázke oplatí začať a kde smerovať pozornosť

 
Publikované : 5. septembra 2021 20:17
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 
Publikoval: @eika

Ahoj, ďakujem za odpoved. Čiže aj ked je silná hist. alergia, pomaly postupne ryby a spol. jesť?Písal si niekde na fore aké typy rýb, morských živočíchov konzumuješ, v akých formách/čerstvé, mrazené,údené, v konzerve,.../, značky, obchody kde ich kupuješ? Ak áno, dal by si mi sem link na forum kde to nájdem? Ďakujem

Áno, aj pri takýchto problémoch je DHA kľúčová, no nejde iba o jej príjem. Prvá vec je zabrániť jej strate z tela (niečo čo sa volá Bazanov efekt) a potom pomaly pridávať do tela kvalitnú vodu, DHA a postupne IČ svetlo a slnko.

Iba ak bude v tele dostatok vody s DHA vieme slnečné svetlo využívať a zároveň ho z tela menej strácame a aj histamín sa v čreve bude menej vylučovať. 

Ak sa budeš rozhodovať pre nejaký doplnok, osobne by som šiel skôr formou krill oleju v tabletke (možno), no musíš si odsledovať dovozcu a správnu dopravu (iba v zime to kupovať a prepravovať. Nie v lete).

 
Publikované : 5. septembra 2021 20:21
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

Ahoj. 🙂 tu je tiez priamy link kde bolo o rybach pisane. V podstate divoko lovene a cim mensie ako sardinky, ancovicky tým lepsie. Idealne cerstve alebo dobre mrazene, pripadne udene makrela a tak  

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/postid/2471/  

 
Publikované : 5. septembra 2021 21:33
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

- Vedci zistili, že ľudia z doby kamennej boli do značnej miery závislí na rybách

- Predtým si vedci mysleli, že záviseli viac od suchozemských cicavcov, no je to omyl 

- Až polovicu ich stravy z doby kamennej tvorili ryby

- Vedci uviedli, že závislosť na rybách spôsobova dokonca medzi osadníkmi násilie

 

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5519611/Researchers-Stone-Age-people-ate-large-amounts-fish.html#ixzz5AHHPJLeo

 
Publikované : 6. septembra 2021 7:11
Ivana reacted
Emilia Mayer Huskova
(@milka)
Príspevky: 154
ZLATÝ ČLEN
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

@milka Môže to byť zaujímavý test, no veľký otáznik je čo s tým. Ako vyhodnotíš výsledok za prvé, a za druhé z krvi ti nezistia mnoho vecí. Vezmi si len, že najrozsiahlejší proteín v nás je kolagén, zložený z cystínu, glycínu a kys. glutamovej, no množstvo v krvi to nijako neodzrkadlí 🤔 

 
Publikované : 23. októbra 2021 12:33
Emilia Mayer Huskova
(@milka)
Príspevky: 154
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Opakovane mám nízke celkove bielkoviny,podla Dr.Strunza by sme ich hodnotu mali mat minim.v strede,cize 7,65  (6,6-8,7),ja posledne odbery za pol roka 6,6; 6,8. 🙄 .V knike opisuje pacienta,ktoremu nepomohla vysokomäsová strava ani proteinový prások,pomohli az cisté Aminokyseliny.Mám doma esenc.aminokyseliny,tablety,nebolo by asi zlé  ak by som ich zacala uzívat,kedze moje výsledky neukazujú,ze by som prijimala z vysokobielkovinovej mäsovej stravy dostatok aminokyslein,samozrejme,ze pricina je aj slabá zalud.kyselina,ktoru uzivam ako betain HCL.

 

 

 
Publikované : 23. októbra 2021 13:26
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

@milka Áno, aminokyseliny ti môžu pomôcť dostať ich lepšie do krvi (obísť črevo), no nie je to dlhodobé. Ale na čas to stojí za skúšku a určite by som vyskúšal. Aj silné a časté vývary, alebo aj priamo dobrý kolagén

 

Tu prichádza do hry totiźto fakt, ako trávime proteíny (bielkoviny)

Pri trávení proteínu je prvý krok taktiež požutie a zmiešanie proteínu so slinami. Rozdrvené kúsky potom idú do žalúdka cez pažerákový zvierač. Toto je sval a mal by ti byť povedomý (hrá tu úlohu predovšetkým dopamín, acetylcholin, kyslík a cirkadiánny rytmus).

Žalúdok potom začne uvoľňovať žalúdočné šťavy obsahujúce kyselinu chlorovodíkovú (HCL) a enzým pepsín, ktoré iniciujú rozklad proteínu. Kyslosť žalúdka sama o sebe taktiež uľahčuje rozklad bielkovín. Dôvod by ti mal byť jasný. Nižšie pH = prevaha protónov v roztoku.

Práve tu urobím malé AHA pozastavenie sa, pretože v dnešnej dobe majú ľudia veľa problémov s HCL, no treba si  uvedomiť, že pH je odzrkadlením koncentrácie protónov v roztoku. Exkluzívna zóna je zasa dobrá v tom, že protóny vylúči a separuje el. náboj, čím vytvorí protónový gradient alias rozdiel pH.

 

Exkluzívna zóna sa tvorí v štyroch krokoch, pričom tretí krok pri jej tvorbe je predsa infračervená radiácia. To je tip svetla, ktoré je schopné preniknúť 10 a viac cm do tela. Dúfam, že ti táto malá odbočka došla. Pokračujem ďalej.

Pepsín, vylučovaný bunkami v žalúdku, rozkladá proteíny na stále menšie časti až aminokyseliny. Takto sa z nich v žalúdku, aj pomocou jeho mechanických sťahov, stane opäť chým.

 

Žalúdok potom posiela chým do tenkého čreva, kde dochádza k ďalšiemu štiepeniu bielkovín. Pankreas vylúči tráviacu šťavu, ktorá obsahuje rôzne enzýmy, ktoré ďalej rozkladajú bielkoviny. Dva hlavné pankreatické enzýmy, ktoré trávia proteíny, sú chymotrypsín trypsín.

 

Bunky lemujúce tenké črevo súčasne uvoľňujú ďalšie a ďalšie enzýmy, ktoré nakoniec rozdrobia bielkoviny na jednotlivé aminokyseliny, vďaka čomu sa začnú cez výstelku čreva dostávať do krvného obehu a zásobovať telo stavebným materiálom (okrem iného). Aj preto si mnohí fitnessáci radi dávajú BCAA-čka, ktoré už sú rozložené na aminokyseliny a dostanú sa im rýchlejšie z čreva do krvi.

 

Tiež ti z rovnakého dôvodu môže pomôcť, ak si vhodné aminokyseliny podáš takto, miesto mäsa alebo ryby. Avšak stav Čreva to nezmení, hoci dodaním napr. glycínu (čo je dobrý ťah), trochu môže.

 

Tiež je dôležité poznamenať, že trávenie bielkovín v žalúdku trvá dlhšie ako trávenie sacharidov, ale kratšie ako trávenie tukov. Konzumácia jedla s vysokým obsahom proteínov teda predlžuje čas trávenia a jedlo zostane v žalúdku dlhšie, vďaka čomu sa budeme dlhšie cítiť sýti.

 

Aj toto je dôvod prečo je u väčšiny zdravotných problémov a obzvlášť u žien dôležité, aby si konzumovala raňajky, ktoré budú mať dostatok proteínov.

 

Problémov tu teda býva viacej, od enzýmov po HCL, ale hlavne od stavu pečene a žlčníka a ich regulácie, ktorá prebieha aj formou hromadenia adenozínu, čo nás dostáva priamo ku mitochondriám v a ich energetiky

 
Publikované : 24. októbra 2021 11:43
Stránka 2 / 2
Zdieľať: