Sezónna afektívna d...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Sezónna afektívna depresia a LED svetlo

29 Príspevky
3 Užívatelia
3 Likes
122 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 
Publikoval: @simona-b

s tym forom dobry napad. Vyskusaj a uvidis. Ja si napriklad rada prezriem aj toto ale vseobecne je asi naozaj lepsie co najjednoduchsie. Tesim sa ako bude vyzerat 🙂  

Budem vďačný za názor, čo si myslíš o fóre. Aj viacerých samozrejme, ak niekto napíše 🙂 Spätná väzba je pre mňa vždy dôležitá a všímam si, kto je ochotný a pomôcť. 

 

Fórum je také interaktívnejšie výzorovo, hneď na hlavnej strane je tlačidlo pridať tému (čiže na jedno kliknutie môžete okamžite začať novú diskusiu), je tam aj vidieť značky fóra, tak by to malo byť jednoduchšie na prezeranie. 

 

 

Tiež je fajn, keď človek využije LUPU, nachádza sa vždy hore vpravo a slúži na vyhľadávanie.  S tým sa možno časom pohrám, no to je skôr už otázka na vývojárov a asi to nebude v mojich schopnostiach. Ide však o to, že pomocou lupy môže človek napísať kľúčové slová, čokoľvek, tiež si môže zaškrtnúť, či chce prehľadávať celé fóra, alebo iba názvy, značky, atď., a jednoducho ti vyhodí diskusie, kde boli dané kľúčové slová spomenuté. 

 

Budem teda opäť rád za spätnú väzbu a kľudne aj do budúcna, ak bude od kohokoľvek nejaký NÁPAD/TYP na vylepšenie, zjednodušenie, len napíšte. 

 
Publikované : 17. októbra 2020 10:46
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

Vďaka aj tebe @erik za súkromnú spätnú väzbu. 

 
Publikované : 17. októbra 2020 12:32
(@simona)
Príspevky: 66
BRONZOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky tie prirovnania sa mi pacia, cim viac tym lepsie 🙂

 
Publikované : 18. októbra 2020 10:56
(@simona)
Príspevky: 66
BRONZOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky podla mojho nazoru je to vyzorovo krajsie. hlaavne na uvodnej strane, ked je to take prehladnejsie. 

Mozno jedine co ma teraz napada ak by sa tie prispevky zobrazovali postupne ako predtym. Myslim ze ked v tom predoslom niekto odpovedal, ukazalo odpoved vzdy ako poslednu a tak dalej. A teraz to ukazuje vzdy pod tou odpovedou ako vetvy. Nie je to zle je to aspon pekne usporiadane ale mozno pre niekoho je lepsie ak je to usporiadane podla pridania. Ale to len taky moj postreh inak super 🙂

 
Publikované : 18. októbra 2020 11:00
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3901
Admin
 

@simona-b vďaka za odpoveď 🙂 pozriem sa na to a uvidím. Ja som totiźto nie moc technický typ v tomto, ale za pochodu sa učím a doľaďujem a keď tak, niečo dám programátorom, tak uvidím, či to zvládnem aj sám. Ak bude ešte nejaký typ alebo čokoľvek, kľudne daj vedieť. Budem len rád 🙂

 
Publikované : 18. októbra 2020 20:12
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Pridávam sem ešte malý zaujímavý experiment, respektíve štúdiu, ktorú som našiel a hodí sa sem k téme DEPRESIA. Bola publikovaná pred dvoma mesiacmi cca a robená bola od 2013.

https://www.quantamagazine.org/mitochondria-may-hold-keys-to-anxiety-and-mental-health-20200810/

 

Budem z nej citovať:

"Experimenty, ktoré začali v roku 2013, ukázali, že neuróny zapojené do správania súvisiaceho s úzkosťou a depresiami vykazujú abnormality: ich mitochondrie, organely často popisované ako bunkové elektrárne, nepracovali dobre a produkovali zvláštne nízku hladinu energie."

"Tieto výsledky naznačujú, že mitochondrie môžu byť zapojené do príznakov stresu u zvierat. Zároveň bola táto myšlienka v rozpore so „synaptocentrickým“ videním mozgu, ktoré v tom čase držalo mnoho neurovedcov. Jej kolegovia považovali za ťažké uveriť Sandiiným dôkazom, že u úzkosť ných a depresívnych jedincov - zatiaľ aspoň u potkanov - môžu byť dôležité mitochondrie v kľúčových neurónoch."

Je to myslím dosť zaujímavé a ako členovia a čitatelia blogu, by ste malo začať pomaličky chápať, prečo vždy všetko rozoberám z pohľadu BIOENERGETIKY MITOCHONDRIÍ. Sú to oni, ktoré sú najdôležitejšie. Preto ich evolucia pridala do všetkého živého, vrátane rastliniek.

Posledna vec, ktorá je na danej štúdií zaujímavá je to prepojenie medzi synapsiami. Práve tam prechádzajú elektrické vzruchy, ktoré sa prenášajú vďaka molekulám ako SEROTONÍN, či DOPAMÍN. Svetlo je to, čo ich programuje a šíri sa tam aj vďaka VODE A DHA.

Preto je pre ľudí s DEPRESIOU kritické to, čo ich OKO a POKOŽKA vidí a tiež konzumácia morských veci plných JÓDU, SELÉNU a DHA.

Neurotransmitery slúžia iba ako PRENOS stimulu (signálu) medzi neurónmi a synapsiami a voľným priestorom, ktorý je medzi nimi. No svetlo je to, čo tieto procesy ovláda.

 
Publikované : 19. októbra 2020 10:41
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Ako by sa teda dala DEPRESIA opísať jednou vetou? 🤔

Priveľká a hlavne NEKONTROLOVANÁ STRATA SVETLA z poškodených mitochondrií a buniek v mozgu.

 

Boli by ste prekvapený, aké dáta dnes máme k dispozícii napríklad o SKLERÓZE, či iných neurodegeneratívnych poruchách. Pripájam pre členov malý obrázok. Screenshotol som kúsok z jednej peknej knihy. Je na ňom niečo o úniku svetlá z buniek u RAKOVINY.

 
Publikované : 19. októbra 2020 10:48
(@simona)
Príspevky: 66
BRONZOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@Jaroslav-Lachký s tymi mitochondriami je to veru zaujimave. Tak male a zaroven potrebne. Tesim sa na dalsie clanky 🙂

 
Publikované : 20. októbra 2020 20:44
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2655
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@simona-b tak to v živote zvyčajne býva. Často sú najdôležitejšie práve tie veci, ktoré si moc nevážime, alebo sú pre nás samozrejme. Tiež na nás majú najväčší význam práve tie, ktoré sú pre nás neviditeľné alebo ich necítime. Tipický príklad je Infračervené a ÚV svetlo. Ani jedno nevidíme akre našu BIOLÓGIU majú najväčší význam 🙂

 
Publikované : 21. októbra 2020 7:01
Stránka 2 / 2
Zdieľať: