Môže mať HETEROPLAZ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Môže mať HETEROPLAZMIA vplyv na našu chuť na SOĽ a SODÍK?

55 Príspevky
7 Užívatelia
20 Likes
277 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 
Publikoval: @zuzana12345

7. Ako.zistim, ci je pre.mna vhidne keto? Riesim moje zdravie s funkcnou lekarkou a ona mi.navrhuje keto. druha kamoska /tiez funkcna lekarka/ vravi, ze kazdemu vyhovuje iny typ stravy, niekto prosperuje na keto, niekto potrebuje sachry. Dovod som uz asi pochopila:) len ako sa mam rozhidnut ja? Mam nejake health issues, ktore este potrebujem poriesit a chcem skusit keto... dam pokus a uvidim?

 

Myslím, že obe lekárky zabúdajú na to podstatné a to je prostredie. Skutočne je veĺa tipov ľudí, máme rôzne predispozície, ale v dnešnom modernom svete je hlavným "pohonom" prostredie, ktoré určuje, čo máme konzumovať a prečo má čoraz viac ľudí problém a aj so zvládaním stravy. Prostredie vplýva na osciláciu našich mitochondrií a práve táto vibrácia a ich vnútromembránové prepojenie je zodpovedné za to, čo oxidujú. Nie strava. 

 

Aj do auta môžeš naliať dokonalý benzín, no ak je motor zlý, bude to na nič. 

 

 

Čiže určite by som skúsil a určite budú zo začiatku problémy a tvojou úlohou je skúšať a prísť na to, kde a v čom treba niečo zmeniť. Určite sa predtým zásobuj jódom, aj selénom a DHA, plus horčík, minimálne 2 aź 3 formy a prechod môžeš brať ako "skúšku". Čím viac funkčných mitochondrií v tele máš, tým to bude trvať menej a naopak. 

 

A samozrejme, neviem aké máš problémy, ako si na tom, ale skúšal by som ideálne eŠte predtým, alebo súčasne s tým aj zaradiť postupne chlad. Aspoň sprchu krátku na začiatok a tak rôzne.

 

 

S tými otázkami mi to je jasné, presne tak by to malo byť. Verím, že postupne budú dávať veci lepší a lepší zmysel. A v tomto si podobná, ako druhá členka Zuzka, zo Španielska  😀 

 

Momentálne pôjdem zrejme v najbližších mesiacoch na blogu na sériu o našom čreve, mozgu, našom vývoji aj o niektorých problémoch, tak snáď spolu s webinármi budú veci do seba zapadať 🙂

 
Publikované : 7. augusta 2021 8:50
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky

Horcik uzivam remag, pridam.teda dalsie formy

Som.na jodovom protokole /lugil, sol, selen, hocik/ uz 2 ci 3 roky

 

Dha - uz 1,5 mesiaca jeme 5x do tyzdna ryby, sardniky, trescia pecen, makrela, obcas na spestrenie losos, krevety  a tuniak 

Co ta este napada, aby prechod na keto bol bez tazksoti?

 

Pcohopila.som z v lete keto netreba, ale v zime ano. Kedy prechadzas z neketa na keto na jesen a kedy naspat na neketo na jar?

Dalsia otazka - ten chlad, popravde bojim sa, mam unavu nadobliciek /uzivam hydrocortison/. Bez neho by som.sa nedostala do stavu, v akom.som teraz /je.mi uz dost dobre, len nemam endurance na sport/. 

 

 

Pri unave nadobliciek sa otuzovanie neodporuca.

Proste vsetci funckni lekari hovoria ze NO.

Ja by som to skusila, v jednom clanku som.ciyala, ze zacat tvarou. 

Ako mam na to ist? Ja to skusim, v stvrtok ide moje deti na 10 dni prec, budem.mat na to cas.

 

Dakujem

 

 

 
Publikované : 7. augusta 2021 10:47
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@zuzana12345

Určite vyskúšaj aj ďalšie formy a aj časy dňa (rôzna forma-odlišná dráha -iný čas dňa).

 

DHA super a čo ma napadá, asi základ, ako vždy prízvukujem a konzistentnosť s časom. Kvalitný spánok, ideálne vstávanie a zaspávanie cca rovnaký čas, večer nos okuliare proti modrému a zelenému svetlu, ráno sa snaž zachytiť slnko (postupná obnova diurnálneho rytmu), čistá voda, postupné vyriešenie tej spálne a čo sa stravy týka, postupne v strave viac horčíka a sodíka (slané potraviny ako bryndza, syry, ...), ideálne tak 2 jedlá denne s väčším odstupom (naj raňajky a skoršia večera, alebo prispôsobiť) a vnímať sa.

 

A tiež môže byť fajn, obzvlášť pri tomto probléme s kortizolom a nadobličkami, zaradiť do protokolu krátky intenzívny tréning na spôsob šprintu. Ale ozaj opatrne, možno tak raz do týždňa stačí, ale iba ak si dobre zmenežuješ odpočinok a spánok, aspoň pred a po takomto tréningu.

 

 

S tým prechodom u mňa je to viac menej intuitívne teraz. Dávnejšie som bol takmer 2 roky vkuse, a potom podľa potreby, práce, sezóny, a tak. Ale hej, najlepšie máš niekedy koncom leta začať, bude to pre teba príjemnejšie.

 

 

A áno, v lete ako aj po celý rok je mnoho zvieratiek, vrátane človeka tiež ketotických, ale z iných príčin (menej jedla = viac slnka a uzemnenia). Myslím, že aj sama cítiš, ak si na dovolenke v teple niekde, že nemáš až takú potrebu jesť, ak nerátam chute tipu maškrtnosť, či vyskúšanie tunajších jedál, apod.

 
Publikované : 8. augusta 2021 9:07
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

A s tým chladom úplne rozumiem @zuzana12345. A bohužiaľ, v tomto ti nemôžem nič presne „nakázať“ alebo na 100% poradiť, keďže nie som tebou, viem prečo to lekári neodporúčajú, keďže kortizol je tu potrebný na zvládanie stresu, ale môj názor je, že až človek zájde za „konvenčný“ pohľad a začne sa zaujímať, kde je príčina nedostatku kortizolu zistí, že problém je prioritne v mozgu a práve svetlo alebo chlad môže obnovu hormónov veľmi rýchlo zvrátiť.

 

 

https://www.cell.com/cell-metabolism/fulltext/S1550-4131(05)00269-X

 

 

 

Píšem o tom aj v druhej knihe v kapitole o leptíne, alebo pozri tento článok, keď budeš mať čas:

 

https://jaroslavlachky.sk/adaptacia-na-chlad-5-leptin-a-cirkadianny-rytmus/

 

 
Publikované : 8. augusta 2021 9:07
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

Keď je telo v chronickom strese (to môže byť aj tvoja práca, kancelária, EMP dlhé roky,...), pregnenolón, prekurzor všetkých ostatných steroidných hormónov, je presmerovaný na produkciu kortizolu (označuje sa to ako „pregnonelónový syndróm“ alebo pregnenolone steal syndrome). Keď k tomu dôjde, je to na úkor všetkých ostatných steroidných hormónov, ako je sDHEA a jeho metabolity, vrátane progesterónu, testosterónu a estrogénov. Produkcia vitamínu D bude tiež znížená. Keď je pregnenolón presmerovaný na kortizol, vyčerpanie DHEA sa udeje veľmi rýchlo, čoho výsledkom je zvýšený pomer kortizolu k DHEA.

 

 

Neviem, či ti niekedy robili takýto test (Adrenal Stress Index), viem, že u nás sa nerobieva, aspoň som nepočul o tom bežne. Normálny pomer je vo väčšine laboratórií ASI približne 4: 1 až 6: 1.

 

https://smartnutrition.co.uk/health-tests/adrenal-stress-test/

 

 

A ak je pomer prevrátený, pozitívna a negatívna spätná väzba inhibuje v mozgu ďalšiu produkciu a telo znižuje produkovanie kortizolu, čoho následkom môže byť vyčerpanie nadobličiek. A práve tu môže podľa mňa pomôcť CHLAD, ktorý vie prácu mozgu pozmeniť a pomôcť navrátiť funkciu a to aj pri nižšej tvorbe daného hormónu.

 

 

Ja osobne by som skúsil, ale musíš začať postupne a v menšom, možno aj teplejšou vodou iba a áno, skutočne tvár ako prvá.

 

 

Stiahni  si toto, a potom si preČítaj aj celý Článok nižšie, kde je presný postup krok za krokom so všetkým potrebným.

 

 

https://jaroslavlachky.sk/adaptacia-na-chlad-2-protokol-ako-sa-adaptovat-na-chlad/

 

 

Plus mysli na to, že tvoje telo prirodzene na takejto strave začne zvyšovať aj produkciu rozpojovacích proteínov (UCP) a bude prirodzene produkovať viac tepla, ako je to v chlade. Čiže možno neskôr sama spozoruješ, že tolerancia na chlad bude lepšia.

 
Publikované : 8. augusta 2021 9:08
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

Infračervené svetlo/teplo svrckáva vodu obklopujúcu naše mitochondrie, aby sa respiračné proteíny priblížili a naše telo bolo efektívnejšie. To sa týka aj funkcie hormónov.

 

Chlad to dokáže tiež, no pre teba môže byť lepšie PRVÉ použiť slnečné frekvencie infračerveného svetla v letných mesiacoch ako je teraz, keď to teplo vonku robí pre teba pohodlnejším.

 

Takto pracujú zvieratká ako aj ľudia prirodzene keď sú vo svojom lokálnom prostredí, pri použití ultrafialového svetla s IČ svetlom v letných mesiacoch, čím pomôžu apoptóze a teda zníženiu heteroplazmie, vďaka čomu by sme s príchodom zimy mali mať vynikajúco fungujúce mitochondrie, ktoré dokážu optimálne spaľovať tuky, aby sme mohli využiť výhody UCP a teda tvorby vlastného tepla (kompenzácia za to, ktoré stratíme zo slnka v lete)

 
Publikované : 8. augusta 2021 9:13
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky dakujem

 

1.pravidelne vstaavnie a us8linan8e, bez ohladu na to, kedy idem spat /chidieam vzdy do 21:00/, ked som.unavena, aj o 20:00, ked mam.zlu noc a deti nie su doma, idem.aj 1930, tak sa vzdy rano zobud8m.skoro, pred vychodom mslnka. Dnes napr o 4:30 a.m. dam si cervene okuliare a cakam na slnko, potom.idem na chvilu von na zahradu, zvyknem si na chvilu pustit firestorm - red a infrared light... robim to do dobre? /aknidemmspat povedzme o 2200, Lebo neskor - nerobim to de facto nikdy, ale aj tak sa budim skoro./ zvykla sommsa budievat este skor, okolo 3:00 a.m, na dovolenke v chirvatsku sa to zlepsilo na 5:00-5:30  doma zas horsie. Vypnutim wifi a emf sa mi spanok predlzil o ca 1-1,5hid, tj neozbudim sa o 300 ale o 430, za toto som nesmierne vdacna;)

Ako to mam ribit, ked rano vstanem pred východom slnka, aby som si nedokafrala biorytmus?

 

2. Potrebujem nejest  keto este 2-3 tzudne , az potom.mozem. potrebujem si spravit hormonalny profil na terajsej strave aby som.potom videla.efekt keto stravovania. Napriek tomu, ze budem keto az o 3 tyzdne, mozem zacat chlafit tvar uz teraz, alebo kolko musim byt na keto, aby som mohla zacat chladit tvar? Ako dlho mam chladit tvar vo vode 10-15 stupnov? Aku velku cast tvare mam namocit do vody? 

3.kolko tyzdniv chaldit tvar, hrud, brucho?

6.namiesto vane mozem.sprchu? Naozaj nemam gule byt namocena vo vani, bojim.sa ze mocak si to odnesie, aj v mori ked som.dlho, resp..mam.mokre plavky, tak citim mocak. Ako dlho vana, ci sprcha?

6. Nemozem.mat na sebe ani zlato? Ani na usiach, ked si hlavu nenamocim? 

7. Otuzovanie po adaptacii, pises ze chodis bez tricka, vonku ci vnutri pocas zimy?

Dakujem

 

 
Publikované : 8. augusta 2021 11:07
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky obklad na telo - potrebujem chladit naraz spredu aj zozadu?

Ty mas nejaku cooling vest? Pouzivas ju aktualne?

Link na opakovatelne kocky na lad nefunguje, das mi link, nech viem o co ide?

 

Dakujem

 
Publikované : 8. augusta 2021 11:28
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

Chladiace kocky?

https://www.uzasnedarceky.sk/chladiace-kamenne-kocky-do-napojov/

 

https://www.automag.sk/produkt/kovove-kocky-pre-chladenie-napojov/

 

 plast vo vode machat nechcem

 
Publikované : 8. augusta 2021 11:30
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky

 

Pises

 

A tiež môže byť fajn, obzvlášť pri tomto probléme s kortizolom a nadobličkami, zaradiť do protokolu krátky intenzívny tréning na spôsob šprintu. Ale ozaj opatrne, možno tak raz do týždňa stačí, ale iba ak si dobre zmenežuješ odpočinok a spánok, aspoň pred a po takomto tréningu.

 

Aky by to malo vplyv?

Aky dlhy casovo ma byt ten sprint? Jeden sprint?

Ako sa nan priroavit? Rozcvicka?

Pred rokom.som sla.na jogu, nebola to dychacia jiga, ale power joga, dalsie 2 dni po nej som bola k.o. unava velka, citila som.mierne zvysenu teplotu tela ,odvtedy robim iba lahky sport. Typu bajk s detmi pomaly, prechádzka,  als velmi dufam, ze sa raz vratim.k lyzovaniu a budem bladat lyzivat cely den v alpach...

 
Publikované : 8. augusta 2021 13:09
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@zuzana12345 s tým zlepšením budením je to snáď na dobrej ceste. Ono to ale určite pôjde ruka v ruke s obnovou prirodzeného kortizolu, ktorý nás prebúdza a tiež nám pomáha obnovovať nové nervy a nervové prepojenia v mozgu. Čiže kvalita spánku, obnova DHEA s kortizolom a vstávanie podľa mňa pôjdu ruka v ruke, dúfam k lepšiemu.

 

2. S tým profilom dobrý nápad. Vždy som za, keď človek reálne meria a sleduje zmeny. A chladiť tvár môžeš určite. Ber to ako príjemnú prípravu alebo ako tréning. Rob to ako môžeš, kľudne len do studenej vody, je  tam viac vecí ako cicavčí reflex, tiež máme na tvári veľa receptorov, ktoré chlad cítia a sú napojené na receptory leptínu. Čiže sa nemusíš ponáhľať, skôr sa postupne prepracuj, aby si vydržala so zadržaným dychom a nie nasilu. A tvár povedzme po uši, v takomto prípade.

 

3. Ja osobne odporúčam tak 4 týždne takéto chladenie, ale určite sa riaď pocitmi aj intuíciou. 

 

4. Vestu mám, od cool fut burner.com

 

 

 

ale treba opatrne. Pozri na ich webe ak chceš, tam majú rôzne návody, odporúčania, atď., no skôr by som možno šiel tou formou skúšania sprchy aspoň, ako píšeš. 

 

 

6. Hej, ak máš takéto pocity, určite to nechoď robiť nasilu. Vyskúšaj možno len tú tvár, lokálne chladenie, najmä po jedle ak to budeš zvládať, v úvode tú tvár aspon 2 až 4 týždňe, a postupne možno v sprche hruď studenou vodou, alebo nohy, predlaktia, atď. 

 

7. S tým zlatom a kovom, pri niečom takomto krátkom to nie je extra problém, bavíme sa o dlhšom chlade. Jednoducho ti z daného miesta na tele bude unikať rýchlejšie teplo, tak povedzme keby ide človek do jazera alebo do vane, som za to, aby všetko takéto zložil. Pri namočení sa, sprche,... to nebude extra problém. 

 

 

A s tým chodením bez trička, to musí prísť časom. Minimálne aspoň menšie obliekanie, ak je človek naučený sa bambúšiť. Od človeka k človeku je to iné (množstvo tuku, stravovanie, obdobie, deň verzus večer, ...), ja napríklad cez deň, chodím takmer stále v krátkom tričku a na kratšie vzdialenosti aj vonku (niekoľko minút). Je to príjemné a bezproblémové. 

 

 
Publikované : 8. augusta 2021 14:54
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@zuzana12345

 Vesta vyzerá fajn, jednoduchá  a praktická.

 

A tie kocky sú myslené na schladenie vody, na výber je milión iných a najlepšie vlastný ľad. Najjednoduchšie je mať vodu v pivnici alebo v chladničke, ale opäť postupne.

 
Publikované : 8. augusta 2021 14:57
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 
Publikoval: @zuzana12345

@jaroslav-lachky

 

Pises

 

A tiež môže byť fajn, obzvlášť pri tomto probléme s kortizolom a nadobličkami, zaradiť do protokolu krátky intenzívny tréning na spôsob šprintu. Ale ozaj opatrne, možno tak raz do týždňa stačí, ale iba ak si dobre zmenežuješ odpočinok a spánok, aspoň pred a po takomto tréningu.

 

Aky by to malo vplyv?

Aky dlhy casovo ma byt ten sprint? Jeden sprint?

Ako sa nan priroavit? Rozcvicka?

Pred rokom.som sla.na jogu, nebola to dychacia jiga, ale power joga, dalsie 2 dni po nej som bola k.o. unava velka, citila som.mierne zvysenu teplotu tela ,odvtedy robim iba lahky sport. Typu bajk s detmi pomaly, prechádzka,  als velmi dufam, ze sa raz vratim.k lyzovaniu a budem bladat lyzivat cely den v alpach...

Hej, poznám. Práve preto sú v takýchto prípadoch, rovnako ako aj pre väčinu málo aktívnych ľudí vhodnejšie skôr krátke, občasné a výbušné pohyby, miesto fitka, behu alebo iných dlhotrvajúcich aktivít.

 

Pointa je, že takýto pohyb má efekt na "spŕšku" hormónov poňom, až po dobu moźno 2, či 3 dní. Čiže môže pomôcť "nakopnúť" steroidné hormóny a tým následne aj danú produkciu a sekréciu prirodzeného DHEA (prekurzor) a v priebehu času aj kortizolu. 

 

Koniec koncov, kortizol má práve veĽký vplyv aj na BNDF (mozgový neutrotropný rastový faktor), podobne ako takýto krátky a výbušný "tréning".

 

 

Na takýto tréning potrebuje človek iba 10 minút času a krátku rovnú plochu, aby si sa nešmykol a mohol po nej utekať. Zašprintuj si raz, dvakrát do mesiaca a máš vyhraté. Pri šprinte využiješ všetky svaly od chodidla, cez brucho a chrbát, ruky až po hlavu. Zapojíš mozog, nervovú sústavu, všetky svalové vlákna, kĺby, šľachy aj fascie. Zmeny, ktoré nastanú potom. budú obrovské. Ešte niekoľko dní po ňom budeš mať zvýšenú hladinu testosterónu, rastového hormónu, sérotonínu, dopamínu a mnoho iného.

 

Pre niekoho šprint bude znamenať iba chôdzu. Pre druhého rýchlu chôdzu. Pre ďalšieho beh. Jednoducho zo seba vynaloží človek maximum, tak aby si neublížil a zvládol to. Či už prebehneš 20 metrov, 50 alebo 100, je to jedno. Zabehni, potom sa poriadne vydýchaj, kľudne aj viac minút a utekaj znova. Možno zo začiatku zvládneš iba dvakrát. Neskôr vyskúšaj trikrát a možno až päť či šesťkrát. Rozdiel v tom veľmi nie je. Vždy sa snaž vydať zo seba maximum, na pár minút sa zotaviť a pokúšaj sa zlepšovať. Či už zabehneš úsek rýchlejšie alebo zvládneš šprintovať viac metrov, hlavne sa snaž napredovať.

 

Ja napríklad nájdem krátky úsek (60 až 100 metrov), prebehnem rýchlo ako viem a bezpečne a vydýcham sa minútu, kľudne aj 5 minút a zopakujem. Zopakujem tak 6 krát a koniec. A samozrejme, ak nie si zvyknutá, predtým nejaký aktívny strečing (pohyb) a aj potom bude len prospešný, a vždy, aj keď bude strečing kvalitný, musíš počítať so svalovicou potom, aspoň 2 až 3 dni.

 

Aj preto je vhodné naplánovať si to tak, aby si zmanažovala aspoň vtedy stres a spánok, ideálne odšprintovať poobede, nalačno (niekoľko hodín od jedla) a potom sa dobre najesť a večer vyspať. 

 

 

Práve preto aj teraz takéto dlhšie trvajúce aktivity zrejme horšie zvládaš a určite to bude aj pri tomto. Musíš len nájsť niečo krátke, čo zvládneš, no ak sa na to necítiš, odlož si to skôr možno na inokedy a bežný pohyb ako prechádzky, turistika, atď., to je prospešné vždy 

 
Publikované : 8. augusta 2021 15:07
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky ad 6, cize mohla by som naiorvbpar týždňov tvar, nasledne nasadim.keto a vtedy namiesto cooling vest by som skusila.studenu vodu namiesto vesty? A ak bude ok, tak vestu?

 
Publikované : 8. augusta 2021 15:51
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky predpokladam,.ze.mas fat burner aj buster, tak? Normalne mi nekde ich web stranka,.ako keby ip adtlresy z eu tam nemali pristup.

Plis ak ti ide link na tu vestu burner s buster, das mi link?

Dakujem 

 
Publikované : 8. augusta 2021 15:58
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 
Publikoval: @zuzana12345

@jaroslavlachky ad 6, cize mohla by som naiorvbpar týždňov tvar, nasledne nasadim.keto a vtedy namiesto cooling vest by som skusila.studenu vodu namiesto vesty? A ak bude ok, tak vestu?

Hej, môže byť kľudne tak. 

 
Publikované : 8. augusta 2021 20:33
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@zuzana12345 A stránka vyzerá, že mne ide. Ale nečudoval by som sa, ak tiež nejaké zmeny v doprave spraveli alebo dačo iné. 

 

https://coolfatburner.com/store/

 

Ja mám iba vestu, ale hneď ako prišlo som si povedal, že som mal aj ten gut objednať. Mám 4 tie soft balíky a v zime vydržia dlho, aj 3 hodiny a takto v lete cca hodinku až hodinku a pol v pohode, záleží aj ako sa zamrazia, na akú teplotu mrazáku.

 

 
Publikované : 8. augusta 2021 20:36
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky dakujem a ty tu vestu este pouzivas? Lebo ty si adaprovany, tak uz prepdokalfam, ze ti  netreba, ci v ramci otuzovania?

 
Publikované : 8. augusta 2021 23:00
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky

 

Plis napises mi.nazor este na toto?

Pravidelne vstaavnie a usinanie: bez ohladu na to, kedy idem spat /chodievan vzdy do 21:00/, ked som.unavena, aj o 20:00, ked mam.zlu noc a deti nie su doma, idem.aj 1930, tak sa vzdy rano zobudim.skoro, pred vychodom slnka. Dnes napr o 4:30 a.m. dam si cervene okuliare a cakam na slnko, potom.idem na chvilu von na zahradu, zvyknem si na chvilu pustit firestorm - red a infrared light... robim to do dobre? /ak idem spat povedzme o 2200, alebo neskor - nerobim to de facto nikdy,  aj tak sa budim skoro./ zvykla som sa budievat este skor, okolo 3:00 a.m, na dovolenke v chorvatsku sa to zlepsilo na 5:00-5:30,  doma zas horsie. Vypnutim wifi a emf sa mi spanok predlzil o ca 1-1,5hid, tj neozbudim sa o 300 ale o 430, za toto som nesmierne vdacna;)

Ako to mam robit, ked rano vstanem pred východom slnka, aby som si nedokafrala biorytmus?

 

Dakujem

 
Publikované : 9. augusta 2021 4:12
Zdieľať: