Črevo a mozog #3 Leaky gut, celiakia a skákajúce gény

18.9. 2021Jaroslav Lachký469x0

Vieš aký je súvis medzi celiakiou a priepustným črevom? Odpoveď ťa zrejme zaskočí, pretože až dočítaš článok do konca zistíš, že veci ako leaky gut, či samotná celiakia, v skutočnosti nie sú žiadna choroba, ale prirodzená adaptácia. To, že dnes vyzerajú ako choroba je iba preto, pretože sa na ne pozeráme z odlišného uhľu pohľadu a nie v celom kontexte.

SUMÁR ČLÁNKU

  • Čo je to Junk DNA a skákajúce gény?
  • Prečo majú opice iné črevo a my zas HIV? 😯
  • Ako sa volá baktéria, ktorá nás v minulosti infikovala a pomohla nám?
  • Ako súvisí celiakia s tým, čo naše brucho cíti?
  • Je leaky gut v skutočnosti naozaj výhoda? 😯
  • Tiež uvidíš ďalšie z mojich meraní človeka, ktorý je bosý verzus obutý, ktoré ti vyrazí dych…
  • A ešte omnoho viac

P.S. Článok si môžeš vypočuť aj ako audio podcast. Nájdeš ho TU.

Krátke zopakovanie z minula

Ako už z posledných článkov vieš, klíma, v ktorej boli naši predkovia, bola veľmi odlišná od tej dnešnej a hlavné je, že vo Východoafrickej priekope bolo chladnejšie, bola tam vlhkosť a tiež sme mali prístup k morským plodom.

Táto oblasť Afriky je geologicky pravdepodobne najaktívnejšou časťou kontinentu za posledných 7 miliónov rokov, pretože je to miesto, kde sa stretávajú tri tektonické platne. [R]

Naposledy si tiež zistil, že náš chromozóm Y je trošku nezvyčajný a že prenáša veľké množstvo retropozónov a nečinnej DNA. To znamená, že ľudská DNA je trochu odlišná od ďalších primátov, no zároveň si v nej po milióny rokov uchovávame veľa častí, ktoré nemajú zdanlivo žiadny význam, no stoja nás kvantá energie, aj ATP. Prečo ich tam teda máme? Odpoveď je skákajúce gény, alias „odpad z DNA“ (v angličtine „junk DNA“).

Génové prenosy sú spôsob, akým baktérie a všetky eukaryoty geneticky rekombinujú svoje chromozómy, aby sa adaptovali na meniace sa prostredie.

Junk DNA a skákajúce gény

Dnes vieme, aj vďaka práci a Nobelovej cene Barbari McClintock, že skákajúce gény sú reálna a veľmi dôležitá vec.

Tiež sa ukázalo, že retrovírusy, vrátane HERV, reagujú na STRES. [R] Stres spúšťa ich EXPRESIU, čo je prirodzené, keďže STRES bol silný EVOLUČNÝ NÁSTROJ. Stres však nemusí byť iba FYZICKÝ, či PSYCHICKÝ (napríklad nedostatok potravy, či nepriaznivé počasie alebo ovzdušie), ale aj RADIAČNÝ. Ak je organizmus vystavený prílišnej radiácií, napríklad nadmernému rádiovému, či mikrovlnnému vlneniu, tiež sú v ňom spustené STRESOVÉ REAKCIE. [R]

„Akonáhle sa vírusy vo veľkom „rozbehnú“, stanú sa REŽISÉRMI nášho genetického kódu, do ktorého obsadia množstvo nových génov. Keď sa tak stane a niektoré z nich sa ujmú, stanú sa z nich SKÁKAJÚCE GÉNY, ktoré jednoducho SKÁČU v našej DNA, presne tam kam treba a pozmenia presnúkonkrétnu genetickú informáciu, aby organizmus pripravili najlepšie ako môžu na dané PROSTREDIE aj STRES, akému je vystavený.“

Mimochodom, v roku 1983 bola udelená Nobelova cena doktorke Barbare McClintock za ich objavenie. [R] Ak stále neveríš tomu, že príroda robí svoje kvantové pokusy, skús sa zamyslieť, ako tieto skákajúce gény, ktoré máme v DNA, dokážu to, čo dokážu…

Nobelova cena nebola udelená pre nič za nič. McClintocková jasne preukázala, že SKÁKAJÚCE GÉNY vedia úplne presne, kam majú preskočiť. Presne preto ich tam máme takú hromadu, hoci sa zdajú byť navonok nečinné. Ich vysoké množstvo pre nás totižto znamená väčšiu pravdepodobnosť.

KVANTOVA MECHANIKA sa totižto zaujíma iba o PRAVDEPODOBNOSŤ. V kvantovom svete nie je nič ABSOLÚTNE, ale iba RELATÍVNE. Aby si pochopil tomu, čo som práve napísal, predstav si toto.

„Na zemi máme iba 22 aminokyselín, z ktorých je vytvorený každý živočích aj každá časť TELA.  Množstvo ich KOMBINOVANIA (možností), je OBROVSKÉ, vďaka čomu sme všetci rozdielni. Iba jediný maličký GÉN vínnej mušky je schopný vyprodukovať 40 TISÍC rôznych PROTEÍNOV, no nikdy sa nepomýli a vždy vyprodukuje presne ten, ktorý muška potrebuje.“

Opice, ľudia, HIV a priepustné črevo

Možno sa ti zdajú tieto INFORMÁCIE nepodstatné, no ver mi, že opak je pravdou.

Predpokladám, že ti došlo, aký vplyv na nás má to, že máme od prírody PRIEPUSTNÉ ČREVO. Sme na vírusy aj rôzne infekcie náchylní VIAC, pretože sa takto lepšie ADAPTUJEME na prostredie. Máme teda náchylnejšiu IMUNITU. Dôkazom je aj známy HIV (mimochodom skratka HIV znamená Human Imunnodeficiency Virus, čo je v preklade vírus ľudskej imunitnej deficitnosti (nedostatku).

HIV je RETROVÍRUS, ktorý má schopnosť jednoducho tvoriť svoju KÓPIU (aj s obsahom svojej vlastnej DNA) a tú vložiť do genómu hostiteľa, človeka.

Z dávnejších článkoch o politike a homosapiens by si mohol už vedieť, že jedným z najrýchlejších spôsobov, ako sa nakaziť vírusom HIV, ktorý spôsobuje AIDS, je črevo.

Dodnes sa väčšinou tvrdí, že najrýchlejšie sa dá nakaziť skrz KRVTEKUTINY (teda aj pohlavne), no vyšlo najavo, že cez ČREVO to môže byť rovnaké alebo rýchlejšie. [R] Teraz by pre teba nemalo byť prekvapením, keď ti poviem, že u OPÍC, ktoré sa nakazia s HIV, neprepukne AIDS. [R]

Teraz naviažem opäť na naše priepustnejšie črevo a zonulín. Spomínaš si na proteín s názvom Zonulín? Pamätáš si ešte čo v nás robí? Dúfam, že áno. Zonulín robí naše črevo priepustnejšie, teda viac „leaky“. A hádaj čo. Tento proteín má veľký súvis s morskými plodmi, ale aj histamínom, či celiakiou.

Črevo, mozog a naša morfológia

Zonulín, vibrio a celiakia

O tom, prečo sa veľa ľudí bojí konzumácie morských plodov, obzvlášť nekvalitných, či pokazených alebo surových, nemusím príliš písať. Je toho viac, no jednou z vecí je to, že obsahujú mnoho parazitovvírusov. Jedným takýmto vírusom je aj vibrio.

Baktéria vibrio, ktorá sa nachádza v mori a preniká do mäkkýšov, môže u živočíchov, ktorí ich skonzumujú spôsobovať problémy, avšak mnoho z vibrio baktérií je neškodných. [R] To znamená, že sa jednoducho uložia do mäkkýšov a živočích ich skonzumuje bez vedľajších následkov.

No a čo čert nechcel, začiatkom nového tisícročia prišli zaujímavé výskumy, ktoré ukázali, že proteín Zonulín, ktorý robí naše črevá priepustnejšie, pochádza z podobného vírusu ako vibrio. [R] Nepríde ti to zvláštne?

Nemôže to byť elegantný spôsob, ako príroda poslala expresný balíček kuriérom priamo ku nám, aby nám pomohla? Pretože všetko nasvedčuje tomu, že presne tak to je.

danej štúdii totižto stojí, že vedci identifikovali zonulín, nový ľudský proteínový analóg toxínu Zonula occludens pochádzajúceho z baktérie Vibrio cholerae, ktorý spúšťa „zväčšenie“ tesného spoja výstelky čreva a následné zvýšenie črevnej permeability v črevnom epiteli..

Tiež sa ukázalo, že expresia zonulínu bola zvýšená v črevných tkanivách počas akútnej fázy celiakie, klinického stavu, v ktorom sa otvárajú tesné spojenia a zvyšuje sa priepustnosť. Žeby aj toto niečo znamenalo? Podľa mňa áno a premium členovia vedia presne, prečo to tvrdím, na základe dávnejších webinárov.

Pretože presne, ako nám v minulosti v Afrike pomohlo roztvoriť výstelku čreva, aby sa stalo priepustným, aj dnes sa nám príroda snaží pomôcť. V Afrike nám väčšia priepustnosť čreva zabezpečila lepšiu asimiláciu vírusov a tiež imunitnú odozvu, vďaka čomu sme rýchlejšie menili svoju morfológiu, ale aj celkový vývoj, keďže sme čelili úplne novým podmienkam a enviromentu.

Rovnako čelia novému enviromentu ľudia dnes, avšak iba málokto si to uvedomuje. Práve preto sa čoraz častejšie objavujú problémy ako Celiakia, či histamínová intolerancia, pomocou ktorých však naše telo iba reaguje na prostredie a elektromagnetické spektrum, akému čelíme. O tom však budú články už čoskoro (a v budúcnosti ďalšie), takže teraz späť k veci.

Aj takto vyzerá neprirodzené EM spektrum v interiéroch domov a bytov.

Priepustné črevo a „náchylná“ imunita = lepší vývoj

Riadky vyššie ti majú povedať 2 podstatné veci:

Za prvé, akonáhle bol genetický kód z baktérie zjedený našim predkom a asimilovaný do jeho čreva a črevného lymfatického systému (toto je náš imunitný systém sídliaci v čreve), naša epigenetická výbava dostala všetky potrebné stimuly k tomu, aby mohla tvoriť nové gény a rýchlejšie nás adaptovať na podmienky, ktorým sme čelili.

Po druhé, a to je to najpodstatnejšie, priepustné črevo (leaky gut) je skutočný a reálny nástroj, pomocou ktorého nám príroda pomáhala a (možno) ešte stále aj pomáha.

Nezabúdaj, že v našom čreve sa toho deje veľmi veľa a tiež, že je ukryté hlboko v bruchu, pod vrstvou tuku, do ktorého síce neprenikne všetko, no dostane sa tam napríklad infračervené svetlo zo slnka (ktorého majú ľudia nedostatok), a tiež sa tam dostanú aj ďalšie spektrá, ktoré využívame na telekomunikáciu, a ktoré si ľudia zvyknú nosiť zhodou náhod práve v blízkosti brucha.

Infračervené svetlo je jediný tip svetla, ktorý dokáže živé organizmy na našej planéte penetrovať viac ako 10 cm. To znamená, že keď nás „zasiahne“, dotkne sa každej mitochondrie v tele, ale aj každej malej molekuly vody. Tiež sa však dotkne aj baktérií, ktoré v bruchu a v tráviacom trakte máme. A ako už v článku Črevo a mozog #5 Mikrobióm zistíš, naše črevo a mikrobióm sú veľmi pozoruhodný orgán, o ktorom ľudia mnoho nevedia.

Infračerveného svetla zároveň dostávame zo slnka po celý deň, kedy svieti, až 42%. Nie je to náhoda. Dnes však majú ľudia IČ svetla nedostatok a naopak majú prebytok iného tipu, vrátane mikrovlnného a rádiovlnného žiarenia. Všetky tieto tipy svetla (IČ, UV, mikro, rádio,…) však reagujú rozdielne na vodík v našom tele, mitochondriách, ale aj v čreve.

2 Šokujúce obrázky a merania na záver

A ak chceš rýchly dôkaz a vplyve telekomunikácie na naše telo, pozri si nasledovné 2 obrázky. Prvý obrázok by ti mal byť povedomí, kde vidíš povrchové napätie človeka na terase (neuzemnený) a v blízkosti zapnutého notebooku. A ak si myslíš, že rôzne ďalšie moderné vychytávky na to nemajú vplyv, si na omyle.

Podobne je to s našim bruchom a tiež tým, čo sa ukrýva pod vrstvou tuku vo vnútri.

Na druhom obrázku vidíš povrchové napätie vo výške kolien u človeka, ktorý je bosý verzus obutý v šlapkoch. Upozorňujem, že je to vonku, bez akejkoľvek elektroniky alebo obydlí a cca vo výške kolien. V blízkosti hlavy je číslo o niečo vyššie a v interiéri alebo okolo elektroniky je úplne iné.

povrchové napätie meranie grounding verzus šľapky
Povrchové napätie tela obutý verzus na tráve

Schválne tento článok ukončím takto, pretože ti dám jednak nejaké info na premýšľanie a tiež si nahrám na niektoré ďalšie články, kde ti poodhalím ešte viac a to či už daných obrázkov a meraniach, ale aj nejakých tipoch.

Jediné čo ti dnes k týmto obrázkom napíšem bude to, čo som povedal aj lajikovi, ktorý mi pri meraniach asistoval:

„Jediné, čo potrebuješ na teraz vedieť je to, že v normálnom, zdravom stave, by tvoje telo malo mať povrchové napätie rovné nule. To znamená, že má tvoje telo kontrolu a rovnováhu nad elektrónmi, ale aj protónmi. Akonáhle sa začne zvyšovať (stúpa nad 0), tvoje telo z nejakého dôvodu prichádza o elektróny a teda aj energiu. To je všetko. Aj toto ti stačí, aby si obrázkom pochopil:“

Kľudne dané obrázky zdieľaj, respektíve článok, pretože možno ho zrovna niekto v tvojom okruhu známych potrebuje vidieť.

Záver a zhrnutie

Už v ďalšom článku sa dozvieš zasa o kúsok viac, konkrétne o našom chodidle, palci, ale aj génoch a tiež nasledovných článkoch získaš aj zopár zaujímavých odhalení a tipov. 😉

Ak sa ti článok páčil, kľudne ho zdieľaj a my sa vidíme už pri nasledovnom článku. Ak chceš byť informovaný medzi prvými o zverejnení nového článku, zanechaj mi nižšie email a dostaneš upozornenie.

Tiež ti dávam do pozornosti moju novú knihu Kvantová Biológia, ktorá je už v tlačenej podobe a rovnako možnosť ešte stále pridať sa medzi Premium členov za jednorazový poplatok s trvalým prístupom.

Rovnako ťa čoskoro čaká jedno POZVANIE na „stretnutie so mnou“. Ak ťa to zaujíma, určite sleduj ďalšie blogy. 😉

No a my dvaja sa čítame alebo počujeme už pri ďalšom článku tak zostaň naladený.

Referencie, zdroje a použité odkazy:

  1. https://www.geolsoc.org.uk/Plate-Tectonics/Chap3-Plate-Margins/Divergent/Triple-Junction
  2. https://www.cdc.gov/vibrio/food.html
  3. https://www.medicinenet.com/vibrio_infection_vibriosis/article.htm
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4760139/
  5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10801176/
  6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4903019/
  7. https://ntp.niehs.nih.gov/whatwestudy/topics/cellphones/index.html
  8. https://www.nature.com/scitable/topicpage/barbara-mcclintock-and-the-discovery-of-jumping-34083/
  9. https://www.prn.org/index.php/progression/article/hiv_1_gastrointestinal_galt_267
  10. https://www.sciencedaily.com/releases/2008/05/080522181527.htm

Som autorom kníh »»» SPOZNAJ SVOJU BIOLÓGIU, ktoré vznikali postupne a dá sa povedať nevedomky. Dlhé roky sa zaujímam o MITOCHONDRIE a moja vášeň a túžba ma viedli k zhromažďovaniu množstva informácií, študovaniu, experimentom a postupne chcem svoje nadobudnuté VEDOMOSTI posúvať von.


Chcete z informácií načerpať ešte viac?

Pridajte sa medzi premium členov !

Ušetri ČAS aj FINANCIE a získaj prístup k množstvu materiálov, knihám, ekurzom a najmä súkromným webinárom aj protokolom, ktoré ťa posunú míľovými krokmi vpred!

V premium máš všetko pod jednou strechou!


Ak máš nejakú otázku, napíš mi ju dole do komentára :) 

Ak chceš byť informovaný medzi prvými, vždy keď uverejním nový článok, vlož svoj email a ja ti pošlem upozornenie :)

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov