Celodňový POHYBOVÝ workshop 2.kolo - registrácia otvorená!

Matrix #1 Čo je to plazma a ako plazma vzniká

12.10. 2024187x0

Vodík má iba jeden protón a jeden elektrón. Keď vodík v mitochondrii stratí elektrón, stane sa z neho plazma. Naše mitochondrie teda tiež vyzerajú z pohľadu mitochondriaka a kvantového biológia ako elektrická plazma.

Séria epigenetiky síce ešte nekončí, no než sa pustíme do nových článkov, usúdil som, že potrebujeme prejsť aj niečo ďalšie z mitochondrii a ich povahy. Sériu článkov Mitochondrie máme za sebou z minulých rokov, kľudne si zopakuj (odporúčam aj moje knihy), a teraz ideme „hlbšie“ – konkrétne do Matrixu. Matrixu mitochondrie.

Sumár článku:

P.S. Ak chceš byť informovaný vždy medzi prvými o zverejnení nového článku/podcastu, prihlás sa na odber nižšie.


Čo je to plazma

Ako sa hovorí, začnime tým najdôležitejším ako prvým. A tak si musíme vysvetliť čo je to plazma a tiež ako vzniká. [1]

Plazma je označením pre štvrtú fázu hmoty a zvyčajne sa ňou označuje tvárne plynné skupenstvo, ktoré pozostáva z atómov, ktoré stratili valenčný elektrón. Avšak ako si môžeš pamätať z predošlých článkov, nie je to úplne presné označenie. Vezmime si napríklad obyčajný vodík.

Vodík má jeden protón a jeden elektrón. Keď vodík v mitochondrii odovzdá elektrón, stane sa z neho plazma, pretože ostal iba protón. Naše mitochondrie teda tiež na kvantovej úrovni „vyzerajú“ ako plazma, hoci nie sú ako plyn. Sú elektrická plazma!

Niečo podobné sa deje s chvostom kométy. Ten „záblesk“ (chvost), je v skutočnosti iba ionizovaná kométa, ktorá počas letu vesmírom stráca neustále elektróny!

Prečo to však vyzerá, že sa elektrická plazma chová tak divne? Plyn nevidíme, magnetické ani elektrické polia nevidíme. Tak prečo môžeme plazmu samu o sebe niekedy vidieť a niekedy nie? Čo to teda je? Ako to funguje? Prečo občas vidíme tzv. „polárnu žiaru“ a inokedy nie? Prečo naše mitochondrie vylučujú svetlo, aj UV svetlo, no tiež ho nevidíme voľným okom?

Atómy prvkov, z ktorých sa plazma skladá, sú hmotné, a teda podliehajú gravitácii, avšak elektromagnetické sily sú oveľa silnejšie ako gravitačná sila. Plazma sa tým pádom neriadi rovnakými fyzikálnymi zákonmi, akými sa riadia mračná plynu alebo prúdy kvapaliny a preto ju ani takouto fyzikou nemôžeme popisovať a chápať. Plazma sa riadi zákonmi elektromagnetizmu, nie gravitácie. Koniec koncov, asi 2 roky dozadu som o tom napísal aj článok, že osobne ani neverím, že je gravitácia fyzikálna sila.

Podľa mňa je len prejavom odlišného správania elektromagnetickej sily, ktorá sa „roztiahla“ na veľké rozmery a javí sa ako nová sila – gravitácia.

Prečo sa plazma správa elektricky a „poslúcha“ elektromagnetizmus a nie gravitáciu

Tento odstavec bude rýchly, no musím ho spomenúť aj tu, pretože som to spomínal v nedávnom webinári v členstve.

Plazma je akoby úžasné stvorenie. Plazma sa môže rozsvietiť a môže sa stlačiť do vlákien elektrického prúdu; môže sa rozdeliť do buniek; môže oddeliť a obkľúčiť iné objekty, môže ostať „tmavá“ a zároveň dokáže „svietiť“. Toto všetko dokáže a už len pri týchto slovách by si mohol chápať prečo sú aj naše mitochondrie také zaujímavé a dokážu množstvo zaujímavých vecí. Tiež ťa preto komáre dokážu vystopovať po tom, čo tvoja krvná plazma prechádza z módu temnej plazmy do druhej. Ony vidia unikajúce svetlo.

Tu je zopár príkladov plazmy:

  • Svietiaca látka v sklenených trubicách neónových osvetlení je elektrická plazma.
  • Zváračka je plazma oblúkového výboja.
  • Blesk je plazma.
  • Slnečná koróna je plazma.
  • Zemská ionosféra je plazma.
  • Vodík v mitochondrii je plazma.
  • Matrix tvojej mitochondrie je plazma.
  • Elektróny, ktoré plávajú v medenom drôte, tiež tvoria plazmu.
  • …pokračovať nemusím…



Čo je však dôležité je toto. Vezmime si napr. bežný kávovar. Kávovar má svoj kábel, ktorý je napojený na sieť a zároveň uzemnený. Potrebuje referenčný bod a zdroj elektrónov, však? (Rovnako ako ty, len tak mimochodom…). Avšak elektróny, ktoré „tečú“ káblom zo siete do kávovaru, reagujú na elektrické sily, nie na gravitačné.

Veď predsa keď si robíš kávu nemusíš kávovar postaviť na hlavu, ani držať kábel hore nad ním, aby elektróny „ztekali“ pomocou gravitácie z kábla dnu. No a voľné náboje pohybujúce sa v plazme sú ako elektrický prúd v drôte – pohyblivé elektróny poháňané elektrickými silami, ktoré si vôbec nevšímajú gravitáciu. Toto  pozná každý, hoci nad tým takto nepremýšľa. Poďme teda ďalej.

Príčina a vznik plazmy aj elektrického prúdu v plazme


Elektrický prúd v drôte je podobný vode, ktorá tečie hadicou. Prietok vody sa meria v metroch kubických za minútu, zatiaľ čo elektrický prúd sa meria v coulomboch za sekundu alebo po novom v ampéroch. Tok vody je spôsobený rozdielnymi tlakmi na oboch koncoch hadice, zatiaľ čo elektrický prúd je spôsobený rozdielnym napätím na koncoch drôtu/polovodiča.

Rozdiel medzi napätiami na oboch koncoch drôtu akoby „tvorí“ elektrické pole (EP) daného drôtu/polovodiča. Intenzita tohto EP určuje silu pôsobiacu na každý náboj v drôte, teda na elektróny a protóny.

Čím je EP intenzívnejšie, tým väčšia je sila pôsobiaca na každú nabitú časticu. Toto EP dané častice akoby postrkuje a vytvára elektrický prúd. Jednoduchšie to už vysvetliť neviem. 😊

Už len teraz by si mal aj laicky pochopiť prečo je umelé EMP škodlivé. Ty v tele potrebuješ elektricky nabité častice, elektróny aj protóny, pod kontrolou. uEMP ťa o ne oberá a naopak ti do tkanív pridáva deutérium, pretože má odlišný magnetický moment.

Elektrické Pole (EP = sila na jednotku náboja) tiež vyžaruje z každej kladne nabitej častice alebo objektu von a naopak z každej záporne nabitej častice dovnútra. Podobne pri magnetickom poli.

Aj preto dva kladné ióny, napríklad protóny, na seba pôsobia odpudivou silou. Táto elektrická sila medzi dvoma iónmi je zároveň oveľa silnejšia ako mechanická sila gravitácie. Keď sa niektoré atómy ionizujú a premenia na plazmu, vzniknuté ióny sa budú pohybovať v reakcii na akékoľvek použité EP, interné, aj externé. Toto je prípad vesmíru, ktorý vidíme, oblohy, ale aj našej biológie.

Zapamätaj si teda, že plazma je veľmi dobrý vodič, no zároveň nie dokonalý. Aj preto naše telo využíva súčasne plazmu a polovodiče, pretože takto vzájomne využíva všetky úžasné fázy hmoty, medzi ktoré spadajú aj topologické izolátory, ktoré toho dokážu viac, ako si dokážeš vo svojej „malej“ mysli predstaviť!


Tri režimy/módy plazmy, ktoré rozhodujú o tom, či plazma svieti


Či bude plazma ľudskému oku viditeľná, závisí vždy od jeho módu: Plazma môže fungovať v troch rôznych stacionárnych režimoch, a síce ako:



1. Temný výboj: Sila elektrického prúdu v tejto plazme je extrémne slabá, vďaka čomu plazma nežiari. Jeho nízka energia spôsobuje, že vyžaruje iba v dlhších vlnových dĺžkach, čo znamená, že vysiela infračervené svetlo alias teplo. Toto je prípad aj teba.  

Aj Ionosféra Zeme zahŕňa tento mód, pretože obvykle nevyžaruje svetlo (okrem prípadov polárnej žiary).

2. Tlejúci výboj: Sila elektrického prúdu v plazme je vyššia, vďaka čomu celá plazma žiari – rovnako ako v neónovom osvetlení. Jasnosť žiarenia záleží ako na intenzite prúdu, tak na hustote plazmy. Farba závisí od druhu plynu, ktorý je ionizovaný. Sem spadá polárna žiara, kométy, slnečná koróna, ktorú môžeme vidieť pri zatmení, tvoja krvná plazma (aj preto niekoho štípu komáre a iného nie).



3. Oblúkový výboj: Pri tomto móde je sila elektrického prúdu v plazme veľmi vysoká, vďaka čomu plazma jasne žiari v širokom spektre farieb vrátane ultrafialového žiarenia (UV) až rádiových frekvencií.

V tomto bode odporúčam každému kto patrí medzi prémium členov, zopakovať si Júnový webinár o generácií laséru, kde som temný mód plazmy spomenul.

Webinár-Jún 2024 – Mitochondrie a laserové svetlo

Určite si niekedy videl zváranie. Každý vie, že človek/zvárač si musí dať pozor, aby sa nepozeral priamo do výboja, pretože by mu silné svetlo (aj UV) mohlo trvalo poškodiť zrak. Elektrický prúd je dnu totiž extrémne vysoký (veľa elektrónov prechádza cez malý objem priestoru za krátky objem času) a vytvára v oblúkovom výboji skrútené vlákna plazmy. To znamená, že generuje vysoko energetické svetlo, ktoré keď reaguje s hmotou generuje veľa tepla. Takýmto spôsobom dokáže roztaviť kov.

Do tohto prevádzkového režimu patria elektrické oblúkové zváračky, blesk, fotosféra Slnka, ale aj iskra, ktorá ti za suchých zimných dní preskočí medzi prstom a kľučkou od dverí. Presne preto sa takéto „skopanie“ deje viacej v zime a za suchých dní (väčšia izolácia = viac coloumbov). Tiež ti to niečo naznačuje o tvojom redoxe, ak ťa veci kopú viacej. A ak nechápeš ako to myslím s tým redoxom, zamysli sa ešte nad tým, prečo keď sa uzemníš šok nedostaneš.  

Záver a zhrnutie

Zapamätaj si, že je to hustota elektrického prúdu (v ampéroch na meter štvorcový), ktorý prebieha plazmou, ktorý rozhoduje o tom, či bude plazma svietiť alebo nie. Elektrický prúd, ktorý vždy generuje aj magnetické pole teda určuje prevádzkový režim plazmy.

Toto je nesmierne dôležité a pochopíš prečo už v ďalšom článku série, kde ti predstavím elektrickú povahu vesmíru a mitochondrie.

Použijem ešte raz príklad z úvodu s vodou, aby pochopili aj laici, po lopate.

Predstav si liter vody, máš? Liter vody nie je veľa, však? Keď dáš liter do litrovej fľaše, naplníš ju. Tlak na steny fľaše bude tak akurát. Predstav si však, že dáš potom fľašu do mraziaku. Voda sa bude rozpínať a zrazu bude vyvíjať tlak na stenu, ktrorý fľašu praskne. Keby však dáš rovnaký liter vody do dvojlitrovej fľaše, nestane sa nič. No a keby dáš rovnaký liter vody do veľkého bazénu, ani by si nevedel, že tam tá voda je. S plazmou je to rovnaké!

Elektrické častice sú všade okolo nás, hoci niekedy sa môžu zdať neviditeľné, pretože prietok je veľmi malý, ako je to napr. vo vesmíre. Čím sa však priestor zmenšuje, ako je to napr. na úrovni mitochondrie, rovnaké množstvo prechádzajúcich elektricky nabitých častíc cez takýto malý priestor vyvolá obrovský elektrický prúd, čo spraví z plazmy „iné zviera“! Rozumieš?

Presne preto Robert Becker v minulom storočí zistil, že živočíchy cez deň generujú elektrický prúd, ktorý má svoju polaritu. Naše končatiny sú veľmi negatívne nabité, zatiaľ čo hlava pozitívne. To kde je mínus znamená, že na dané miesto elektróny prúdia dnu a naopak, miesto, ktoré je pozitívne, odtiaľ elektróny prúdia von. [3]

Becker tiež zistil, že v noci, keď odíde slnečné svetlo, tento elektrický prúd doslova zmizne. Nezávisle na jeho práci zasa ďalší výskumník, Fritz Popp spozoroval, že živočíchy vyžarujú UV svetlo. Tieto 2 práce súčasne korelujú, pretože jedno ovplyvňuje druhé, hoci oni o tom vtedy nevedeli. [4] Becker tiež nevedel, že prúd v skutočnosti nezmizol, ale zmenil polaritu (viď webinár o spánku).

Cez deň, kedy svieti slnko, je tvoje telo v režime temného módu plazmy, pretože je voči svetlu transparentné a generuje z neho vysoký elektrický prúd, ktorý sa šíri do tkanív a ukladá sa do membrán a vody v podobe jej vysokej dielektrickej konštantny. V noci, keď svetlo zmizne, tvoje telo z uskladneného elektrického napätia generuje spätne elektrický prúd, ktorý konvertuje na svetlo, vďaka čomu v noci bunky komunikujú a regenerujú sa (využívajú energiuhybnosť svetla). Aj preto ťa komáre vtedy ľahšie uvidia, obzvlášť, keď nie si zdravý (keď máš nižší redox).

Presne preto dnes vieme, že keď na seba nasmeruješ termokameru, bude z teba unikať teplo. Teplo je nízkoenergetická dlhá vlnová dĺžka elektromatického spektra – teda infračervená radiácia. Zároveň však vieme, že tvoje mitochondrie generujú aj UV svetlo a to dokonca až do UVC spektra, pretože využívajú podobne ako slnko na oblohe rozdielne módy plazmy podľa toho, aký elektrický prúd preteká daným miestom.

Ešte raz si pozri moju starú ilustráciu a premýšľaj.

O tom, že v mitochondrii je vodík bez elektrónu vie každý. Aj laik, čo sa zaoberá o fitness a pozná ATP. Ty nad tým však musíš premýšľať aj ako elektrotechnik, čo znamená, že vodík bez elektrónu je vlastne ionizovaný a je z neho plazma. No a plazma sa správa pravidlami elektromagnetizmu!

Vidíme sa v ďalšom článku.

Pozvánka na workshop 26.10. v Púchove + spustenie predpredaja na r. 2025 ďalších prototypov panelu s UV svetlom

Ak sa ti tento článok/podcast páčil a chceš ma podporiť v práci, alebo si myslíš, že môže pomôcť niekomu z tvojich známych, zdieľaj ho ďalej.

Prémium členstvá, tlačené knihy a všetko ostatné nájdete aj naďalej na Eshope a samozrejme si každú jednu kúpu akéhokoľvek produktu vážim. Je to aj podpora pre mňa a moju prácu (vidím, že to má zmysel aj naďalej).

Ak chceš byť informovaný vždy medzi prvými o zverejnení nového článku/podcastu, prihlás sa na odber nižšie.


Radi by sme ťa pozvali na jedinečný workshopBIOFYZIKEBIOMECHANIKE. Dva svety, ktoré sa dokonale dopĺňajú a vedomosti z nich sú podstatné pre dlhovekosť a odolnosť. Všetky informácie nájdeš na tomto odkaze a ak ešte nemáš vstupenku registrovanú, napíš mi na email.

Ďalší predpredaj prototypov panelu s UV svetlom je spustený – tu je aj 15% zľava:

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Prvý prototyp svojho druhu – LED panel Mitochondriak® 3.0 UV portable, ktorý obsahuje aj UV svetlo.

Prenosnýpraktický a tichý panel na baterky, s minimálnym EMP (EMF), bez flickeru. Je vhodný ako prenosné – doplnkové interiérové osvetlenie, na lokálnu terapiu a tiež na zlepšenie cirkadiánneho rytmu (stimulácia nevizuálnych fotoreceptorov). Obsahuje až 8 vlnových dĺžok, z čoho sú 2 krátke vlnové dĺžky UVA svetla.

V Easy Light – Mitochondriak® sa práve spúšťa ďalší predpredaj novej várky prototypov, pričom ďalšie prototypy budú zmontované a odosielané v prvom kvartáli roku 2025

Stačí pri pokladni zadať zľavový kód „CHCEMPROTOTYP15“ alebo len kliknite na tento odkaz (zľava sa pridá automaticky po pridaní protypu do košíka). 

„Nesnažíme sa „hacknúť“ prírodu ani napodobniť slnečné svetloSnažíme sa im len čo najviac priblížiť využiť ich prírodnú liečivú silu!

Mitochondriak® 3.0 UV portable produktová fotka

Mitochondriak® 3.0 UV portable. Prvý prototyp panelu na baterky, ktorý má až 8 vlnových dĺžokpridané UV svetlo!

Ďakujem ti za pozornosť a čítame/počujeme sa nabudúce.

Referencie, odkazy a štúdie:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_(physics)
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/Ampere
  3. https://journals.sfu.ca/seemj/index.php/seemj/article/view/111
  4. https://www.amazon.com/Integrative-Biophysics-Biophotonics-Fritz-Albert-Popp/dp/1402011393/ref=sr_1_2?dib=eyJ2IjoiMSJ9.8FySviBttkZiH1jeBm9prNAnMGovCjbmw1hRLKTxHEfelB9gErlcAekvLh-yhig-SI1prE8BArJ3LeiDPxVLyYFZDDt2CysHJEWwl3PD2hK5uJBF-9YUHFI52c2_HX3R.Y_3Lzg0KnhuT4GTUwJFrfoUBdNSTtGl2l1SqN5LH2yc&dib_tag=se&qid=1728673307&refinements=p_27%3AFritz-Albert+Popp&s=books&sr=1-2
  5. Alfvén H. Plasma universe. Physica Scripta 1987, T18, 20-28.
  6. Lerner EJ. The Big Bang Never Happened, Vintage, New York, 1991; http://bigbangneverhappened.org/
  7. Cosmology Statement. Org. An Open Letter to the Scientific Community. New Scientist 2004, May 22-28 issue, p. 20.
  8. Ho MW. Galaxies making stars at the edge of the universe & other anomalies. Science in Society 60.

Chcete z informácií načerpať ešte viac?

Pridajte sa medzi premium členov !

Prémium členstvo ti pomôže v zlepšení tvojho Zdravia, Mysle a Výkonnosti. Objav s nami svoj plný Potenciál!

Ako prémium člen získavaš prístup ku množstvu cenných materiálov, knihám, ekurzom, súkromným webinárom, spoločným pravidelným ZOOM-meetingom, či ku súkromnému diskusnému fóru, v ktorom medzi sebou zdieľame svoje skúsenosti/progressy, radyTipy!

Staň sa súčasťou našej rastúcej Komunity, medzi ktorými máš neustálu podporu! 


Ak máš nejakú otázku, alebo si našiel v článku gramatickú chybičku, napíš mi prosím dole do komentára :) 

Ak chceš byť informovaný medzi prvými, vždy keď uverejním nový článok, vlož svoj email a ja ti pošlem upozornenie :)


Najpredávanejšie Protukty na Eshope, ktoré Vám môžu pomôcť prevziať svoj Život do vlastných Rúk!

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov